viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Juustopasta
Reseptit

Juustopasta

12.12.2023 Reseptit Teemu Laurell Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Tyyli Juuli Hakkarainen Kuvat Elvi Rista

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Juustopasta on ihanaa lohturuokaa, jota on helppo varioida juustoja vaihtamalla. Tee tänä vuonna lohtupasta joulun juustopöydästä jääneistä kannikoista.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

½ ruukkua lehtipersiljaa

2 rkl oliiviöljyä

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 ½ dl kermaa

1 dl maitoa

50 g sinihomejuustoa

40 g kovaa, kypsytettyä juustoa

30 g valkohomejuustoa

400 g tuorepastaa

(pastan keitinvettä)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Hienonna lehtipersilja.
2. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet läpikuultaviksi. Lisää pannulle valkoviini. Keitä pari minuuttia, kunnes viinistä on haihtunut puolet.
3. Lisää pannulle kerma ja maito. Anna seoksen keittyä hiljalleen kasaan muutama minuutti.
4. Leikkaa juustot pienehköiksi paloiksi ja laita ne tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle seos kattilasta ja soseuta tasaiseksi juustokastikkeeksi. Jos kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä vielä pastan keitinvedellä.
5. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. (Ota keitinvettä talteen ennen pastan siivilöintiä.)
6. Kaada juustokastike tuorepastan joukkoon ja sekoita huolellisesti niin, että pastan rakenteesta tulee kermainen. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoile heti.

VINKKI

Lohtupastan voi tehdä mistä tahansa joulun juustopöydästä jääneistä kannikoista. Jos käytät vain pitkään kypsytettyjä juustoja, vähennä määrää.

Viinisuositus

Kos Anita Brut 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Kroatia
19,62 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Kesäkurpitsapasta

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä