Juustopasta

Juustopasta

Juustopasta on ihanaa lohturuokaa, jota on helppo varioida juustoja vaihtamalla. Tee tänä vuonna lohtupasta joulun juustopöydästä jääneistä kannikoista.

40 min
servings 4 annosta

12.12.2023 Reseptit Teemu Laurell Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Tyyli Juuli Hakkarainen Kuvat Elvi Rista

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1–2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

½ ruukkua lehtipersiljaa

2 rkl oliiviöljyä

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 ½ dl kermaa

1 dl maitoa

50 g sinihomejuustoa

40 g kovaa, kypsytettyä juustoa

30 g valkohomejuustoa

400 g tuorepastaa

(pastan keitinvettä)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Hienonna lehtipersilja.
2. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet läpikuultaviksi. Lisää pannulle valkoviini. Keitä pari minuuttia, kunnes viinistä on haihtunut puolet.
3. Lisää pannulle kerma ja maito. Anna seoksen keittyä hiljalleen kasaan muutama minuutti.
4. Leikkaa juustot pienehköiksi paloiksi ja laita ne tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle seos kattilasta ja soseuta tasaiseksi juustokastikkeeksi. Jos kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä vielä pastan keitinvedellä.
5. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. (Ota keitinvettä talteen ennen pastan siivilöintiä.)
6. Kaada juustokastike tuorepastan joukkoon ja sekoita huolellisesti niin, että pastan rakenteesta tulee kermainen. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoile heti.

VINKKI

Lohtupastan voi tehdä mistä tahansa joulun juustopöydästä jääneistä kannikoista. Jos käytät vain pitkään kypsytettyjä juustoja, vähennä määrää.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla