Jääkellarin lohi

Kaipaatko suussa sulavan pehmeää graavilohta? Ota käyttöön isoäidin niksit ja kylvetä lohi jääkylmässä suolaliemessä. Tarjoa jääkellarinlohi alkupalana mädin, sipulin ja smetanan kanssa.

24 h
servings 8 annosta

06.12.2019 Sanna Kekäläinen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Reetta Pasanen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 l vettä

1 dl hienoa merisuolaa

2 rkl sokeria

1 kg lohifileetä

*

Tarjoiluun:

smetanaa

sipulisilppua

mätiä

ruohosipulia

saaristolaisleipää

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä. Lisää suola ja sokeri. Sekoittele, kunnes ne liukenevat.
2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loppu vesi (5 dl). Anna seoksen ensin viilentyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muutama jääpala, niin jäähtyminen nopeutuu. Peitä kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä muutama tunti.
3. Laita lohi nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Kaada kylmä liemi päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua muutama tunti. Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja anna maustua 1 vrk.
4. Nosta kala liemestä, ja huuhtele juuri ennen tarjoilua. Taputtele kuivaksi talouspaperilla.
5. Leikkaa kala viipaleiksi. Tarjoa esimerkiksi smetanan, sipulin, mädin, ruohosipulin ja leivän kanssa joulupöydässä tai milloin vain.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla