viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Jääkellarin lohi

06.12.2019 Sanna Kekäläinen + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Reetta Pasanen

time Created with Sketch.
24 h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Kaipaatko suussa sulavan pehmeää graavilohta? Ota käyttöön isoäidin niksit ja kylvetä lohi jääkylmässä suolaliemessä. Tarjoa jääkellarinlohi alkupalana mädin, sipulin ja smetanan kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 l vettä

1 dl hienoa merisuolaa

2 rkl sokeria

1 kg lohifileetä

*

Tarjoiluun:

smetanaa

sipulisilppua

mätiä

ruohosipulia

saaristolaisleipää

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä. Lisää suola ja sokeri. Sekoittele, kunnes ne liukenevat.
2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loppu vesi (5 dl). Anna seoksen ensin viilentyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muutama jääpala, niin jäähtyminen nopeutuu. Peitä kelmulla, nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä muutama tunti.
3. Laita lohi nahkapuoli ylöspäin vuokaan. Kaada kylmä liemi päälle. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua muutama tunti. Käännä kala nahkapuoli alaspäin ja anna maustua 1 vrk.
4. Nosta kala liemestä, ja huuhtele juuri ennen tarjoilua. Taputtele kuivaksi talouspaperilla.
5. Leikkaa kala viipaleiksi. Tarjoa esimerkiksi smetanan, sipulin, mädin, ruohosipulin ja leivän kanssa joulupöydässä tai milloin vain.

Viinisuositus

Corvers Kauter R3 Riesling Reserve 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheingau
15,48 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Rosolli-juustopiiras ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Hurmaava joulumenu

03.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä