Jääkellarilohi

Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi. Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä! Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi. Tarjoa reiluina, vajaan […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1–2 kg tuoretta lohta

Liemi

2 l vettä

200 g merisuolaa

80–100 g sokeria

1 tl kuminaa

5–6 maustepippuria

tillinvarsia

Sinappimajoneesi

1 dl majoneesia

1 rkl makeahkoa sinappia

tillisilppua

Valmistusohje

Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi.

Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä!

Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi.

Tarjoa reiluina, vajaan sentin paksuisina viipaleina vaikkapa tumman leivän kanssa ja sinappimajoneesin kera.

Sinappimajoneesi

Sekoita ainekset keskenään.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla