viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Jääkellarilohi

26.06.2012 Antti Vahtera

Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi. Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä! Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi. Tarjoa reiluina, vajaan […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–2 kg tuoretta lohta

Liemi

2 l vettä

200 g merisuolaa

80–100 g sokeria

1 tl kuminaa

5–6 maustepippuria

tillinvarsia

Sinappimajoneesi

1 dl majoneesia

1 rkl makeahkoa sinappia

tillisilppua

Valmistusohje

Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi.

Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä!

Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi.

Tarjoa reiluina, vajaan sentin paksuisina viipaleina vaikkapa tumman leivän kanssa ja sinappimajoneesin kera.

Sinappimajoneesi

Sekoita ainekset keskenään.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä