viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Jääkellarilohi

26.06.2012 Antti Vahtera

Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi. Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä! Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi. Tarjoa reiluina, vajaan […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–2 kg tuoretta lohta

Liemi

2 l vettä

200 g merisuolaa

80–100 g sokeria

1 tl kuminaa

5–6 maustepippuria

tillinvarsia

Sinappimajoneesi

1 dl majoneesia

1 rkl makeahkoa sinappia

tillisilppua

Valmistusohje

Hanki tuoretta lohta (ei kirjolohta) 1–2 kg:n pala. Nypi selkäruodot pois tukevilla kalapinseteillä. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi.

Laita kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta vuoka tai lautanen painoksi kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä!

Laita kala jääkaappiin (mielellään nolla-asteiseen) vähintään 4 päiväksi.

Tarjoa reiluina, vajaan sentin paksuisina viipaleina vaikkapa tumman leivän kanssa ja sinappimajoneesin kera.

Sinappimajoneesi

Sekoita ainekset keskenään.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

28.02.2025 Teksti Heidi Kleemola + kuvat Santeri Stenvall, Antti Rastivo ja Simo Harrivaara

Pitkiä pellavia ja pirteitä kuplia

24.02.2025 Teksti Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Perun vanhat viiniperinteet palaavat

24.02.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä