Itämaiset jättiravut

Itämaistyyliin valmistetut jättiravut toimivat herkullisena alkupalana tai vaikka cocktailpalana juhlissa.

2 h
servings 10 annosta

13.02.2017 Resepti: Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

10 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

20 min + 2 h marinointiin

*

10 kpl jättiravunpyrstöjä (kuorittu, raaka)

*

Marinadi:

noin 3 cm pala inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

1/2 punainen chili (mieto)

2 limettiä

2 rkl soijakastiketta (gluteeniton)

6 rkl oliiviöljyä

1 rkl seesamiöljyä

2 tl kookospalmusokeria (tai fariinisokeria)

1/2 tl (meri)suolaa

*

Mangosalaatti:

1 mango (napakka)

1 kurkku

4 kevätsipulin vartta

1/2 tl (meri)suolaa

1 rkl oliiviöljyä

1 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi inkivääri sekä valkosipulit. Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.
2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
3. Kaada marinadi rapujen sekaan ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
4. Nostele ravut marinadista ja paista kuumalla pannulla noin 30 sekuntia/puoli. Nosta lautaselle jäähtymään.
5. Valmista mangosalaatti. Kuori kurkku ja poista siemenet. Leikkaa mango ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa sipulinvarret silpuksi.
6. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.
7. Asettele ravunpyrstöt lusikoille tai pieniin kippoihin, nostele mukaan mangosalaattia.

Vinkki:
Rapujen lisukkeeksi sopii mangosalaatin sijaan myös chilillä maustettu majoneesi.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla