Papukeitto

Hurmaava papukeitto

Huumaavan aromikas basilikatahna viimeistelee lempeän papusopan.

40 min
servings 4 annosta

14.10.2022 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

500 g porkkanoita

2 varsisellerin vartta

2 rkl öljyä

1 prk kokonaisina säilöttyjä tomaatteja

1½ prk vettä

2 rkl punaviinietikkaa

1 rkl sokeria

1 norilevy

2 kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisliemijauhetta

1 prk isoja valkoisia papuja

½ tl suolaa

*

Lisäksi:

loppu basilikatahna

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna varsisellerin varret.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, porkkana ja varsiselleri, jatka kuullottamista 10 minuuttia.
3. Lisää säilötyt tomaatit ja huuhtele purkki vedellä, kaada tomaattivesi kattilaan.
4. Lisää kattilaan punaviinietikka, sokeri ja norilevy. Keitä 15 minuuttia. Lisää kasvisliemikuutio kattilaan liemen kiehuessa.
5. Ota norilevy kattilasta, lisää valutetut pavut ja kuumenna. Mausta suolalla.
6. Lisää keiton päälle lautasella basilikatahnaa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla