Hunajainen mozzarella-persimonsalaatti

Persimon tunnetaan myös nimellä sharon. Se on kaunis ja herkullinen hedelmä, joka maistuu myös salaateissa. Kokeile hunajaista mozzarella-persimonsalaattia.

30 min
servings 4 annosta

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

30 min

*

4 buffalo mozzarellaa

1 oksa rosmariinia

1 dl hunajaa

tilkka vettä

2 persimonia (sharon-hedelmää)

1 avokado

1 dl pähkinöitä tai siemeniä (esim. cashew, pinjan-, auringonkukansiemen)

suolaa

mustapippuria

tuoreita yrttejä tai krasseja

*

Appelsiini-balsamicokastike:

1 appelsiini

1 dl balsamiviinietikkaa

2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeen valmistuksella. Pese ja raasta appelsiinista kuori. Purista appelsiinista mehu. Mittaa kuoriraaste, mehu, balsamiviinietikka ja sokeri kattilaan.
2. Keitä viisi minuuttia ja jäähdytä.
3. Valuta mozzarelloista neste pois ja puolita.
4. Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne hunajan kanssa. Notkista hieman vedellä.
5. Mausta mozzarella rosmariinihunajalla. Anna marinoitua.
6. Kuori ja paloittele sekä persimonit että avokado.
7. Paahda siemeniin väriä kuivalla, kuumalla pannulla ja mausta suolalla.
8. Grillaa mozzarellapaloihin väriä uunissa grillivastuksen alla tai käytä kaasupoltinta.
9. Kokoa lautaselle persimon- ja avokadopalat sekä mozzarellat. Mausta pippurilla ja appelsiini-balsamicokastikkeella. Koristele yrteillä tai krassinkukilla sekä siemenillä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla