Ainekset
Lohi:
200g lohen selkäpalaa
100g sokeria
100g suolaa
*
Kukkakaalipyree:
½ kukkakaali
100 g ranskankermaa
suolaa
valkoista balsamicoa
*
Kukkakaalikuskus:
½ kukkakaali
sitruunavinaigrettea
suolaa & pippuria
ruohosipulia
*
Sitruunavinaigrette:
1 sitruunan mehu
25 g hunajaa
2 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
*
Mallasleipälastus:
mallasleipää
oliiviöljyä
*
Parsa:
½ punttia vihreää parsaa
suolaa & vettä
sitruunavinaigrettea
Valmistusohje
Sokerisuolattu lohi
1. Leikkaa lohen selkäpalasta nahattomia tankoja. Peitä lohitangot kokonaan sokeri-suolaseoksella.
2. Anna suolautua jääkaapissa 4 h. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin.
3. Anna lohitankojen suolautua vielä yön yli.
4. Hiillosta lohitangot kuumalla rasvattomalla paistinpannulla.
VINKKI! Sokerisuolattu lohi kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
Kukkakaalipyree
1. Keitä paloiteltu kukkakaali suolatussa vedessä kypsäksi (varo keittämästä liikaa).
2. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa ranskankerman kanssa.
3. Mausta suolalla ja valkoisella balsamicolla.
Kukkakaali kuskus
1. Leikkaa kukkakali pieneksi kuskusin kokoiseksi jyviksi.
2. Mausta sitruunavinaigrettellä, suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita joukkoon juuri ennen tarjoilua hienoksi leikattua ruohosipulia.
Sitruunavinaigrette
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.
Mallasleipälastut
1. Leikkaa mahdollisimman ohuita viipaleita mallasleivästä.
2. Ripottele päälle vähän oliiviöljyä.
3. Paista 160-asteisessa uunissa n. 4 min rapeaksi.
Parsa
1. Kuori parsat, leikkaa sopiviksi paloiksi ja ryöppää suolatussa vedessä n. 1 min.
2. Jäähdytä jäävedessä.
3. Pyöritä parsat sitruunavinaigrettessa ennen tarjoilua.
Samppanjasuositus
Taittinger Prestige Rosé Champagne Brut
Alkon tuotenro 1:
77,32 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa