viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Herne-kevätsipuliletut & kylmäsavuporotahna

26.04.2018 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Herne-kevätsipuliletut ovat pinaattilettujen keväinen ja juhlava haastaja. Kokeile myös nokkosversioita kevään ensimmäisistä nokkosista. Tarjoa kylmäsavuporotahnan kanssa. Et pety.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20 kpl

40 min

*

1 kevätsipuli

100 g tuoreita tai pakasteherneitä

2 1/2 dl täysmaitoa (korvaa osa halutessasi kermalla)

1/2 dl voisulaa

2 munaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

(40–50 pinaatinlehteä)

*

Kylmäsavuporotahna:

1/2 pieni punasipuli

2 tl sitruunamehua

200 g kylmäsavuporoa

3 rkl hienonnettua ruohosipulia

1 dl täysmajoneesia

n. 3 rkl ranskankermaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna kevätsipuli. Laita sipulit kulhoon herneiden, maidon ja voisulan kanssa. Soseuta sauvasekoittimella.
2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Sekoita munien joukkoon herneseos, jauhot ja suola.
3. Valmista porotahna ennen lettujen paistamista. Kuori sipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Purista päälle sitruunamehua.
4. Hienonna poro. Sekoita poro sipulin joukkoon ruohosipulin ja majoneesin kanssa. Lisää sen verran ranskankermaa, että seos on sopivan tanakkaa lettujen päälle. Mausta pippurilla.
5. Paista taikinasta pieniä lettuja lettupannulla. Käytä paistamiseen voita.  Jos haluat letuista koristeellisempia, lisää pannulle muutama pinaatinlehti ennen taikinan lisäämistä.
6. Tarjoa kylmäsavuporotahnan kanssa.

Vinkki: Kasvaako pihassa nokkosia? Korvaa kevätsipuli 1/2 desillä hienonnettuja, käsiteltyjä nokkosia.

Nokkosten käsittely

Kerää nokkosista niiden kärkiä, latvoja ja pieniä lehtiä. Ryöppää nokkoset ennen ruoanvalmistusta. Kiehauta reilusti vettä. Lisää veteen nokkoset ja öljyä (1/2 dl/1 l nokkosia). Painele nokkoset kauhalla veden alle ja anna veden kiehahtaa uudelleen. Kaada vesi pois. Hienonna nokkoset.

Viinisuositus

Deep Roots Riesling Brut

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Saksa
9,98 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä