Ainekset
4 luumua
1 oksa rakuunaa
2 rkl vaaleaa balsamicoetikkaa
suolaa
*
Balsamicosiirappi:
1 dl tummaa balsamiviinietikkaa
½ dl sokeria
1 tl mustapippuria
*
Vohvelitaikina:
5 dl täysmaitoa
2 keltuaista
3 rkl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurajauhoa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 valkuaista
½ dl sokeria
*
Lisäksi:
4–6 lehteä lehtikaalia
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
2 burrata-juustoa
Valmistusohje
1. Poista luumuista kivet ja leikkaa ne neljään osaan. Hienonna rakuuna.
2. Sekoita luumut, rakuuna, balsamico ja suola. Laita luumut tiiviiseen muovipussiin (Minigrip) tai kannelliseen astiaan, anna maustua vähintään tunti, mieluiten yön yli viileässä.
3. Mittaa balsamicosiirapin ainekset kattilaan ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä siirappi ennen tarjoilua.
4. Valmista vohvelitaikina. Sekoita maito, keltuainen ja öljy kulhossa. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää maitoseokseen.
5. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kolmannessa kulhossa. Lisää valkuaisvaahto nostellen taikinan sekaan.
6. Paista vohvelit vohveliraudalla.
7. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi ja paista pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Revi burrata hieman pienemmiksi paloiksi, laita pellille tai uunivuokaan ja gratinoi kevyesti uunissa grillivastuksen alla.
9. Tarjoa vohvelin päällä burrataa, luumuja, lehtikaalia ja balsamicosiirappia.