viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Herkkusienikeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota sipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen anna hieman kypsyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista vielä suola. Voit kuohkeuttaa keiton sauvasekoittimella. Laita kattilaan siivilä ja kuohkeuta keitto siivilän sisällä. Näin et riko herkkusienten rakennetta ja saat keitosta samettisen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g tuoreita herkkusieniä

2 silputtua salottisipulia

3 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1 l mietoa kasvislientä

4 dl kermaa

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen anna hieman kypsyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista vielä suola. Voit kuohkeuttaa keiton sauvasekoittimella. Laita kattilaan siivilä ja kuohkeuta keitto siivilän sisällä. Näin et riko herkkusienten rakennetta ja saat keitosta samettisen.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä