viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Herkkusienikeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota sipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen anna hieman kypsyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista vielä suola. Voit kuohkeuttaa keiton sauvasekoittimella. Laita kattilaan siivilä ja kuohkeuta keitto siivilän sisällä. Näin et riko herkkusienten rakennetta ja saat keitosta samettisen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g tuoreita herkkusieniä

2 silputtua salottisipulia

3 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1 l mietoa kasvislientä

4 dl kermaa

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipulit ja viipaloidut herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot sekoittaen anna hieman kypsyä. Lisää joukkoon kasvisliemi, kerma ja kaikki mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Tarkista vielä suola. Voit kuohkeuttaa keiton sauvasekoittimella. Laita kattilaan siivilä ja kuohkeuta keitto siivilän sisällä. Näin et riko herkkusienten rakennetta ja saat keitosta samettisen.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä