Ainekset
10 annosta, 1 kakku, 30 min
*
18 palaa paahtoleipää
3 sitruunaa
300 g katkarapuja (pakaste)
2 prk (á 150 g) ranskankermaa
1 ruukku ruohosipulia tai korianteria
suolaa
mustapippuria
*
PINNALLE:
2 pkt (á 200 g) tsatsikia (esim. Filos)
1 kurkku
Valmistusohje
- Leikkaa paahtoleipäviipaleiden reunat ohuelti pois. Asettele kuudesta leipäpalasta tarjoilulautaselle suorakaiteen muotoinen kakun pohja. Purista noin puolikkaan sitruunan mehu suoraan leiville.
- Valmista raputäyte. Hienonna sulaneet katkaravut veitsellä hieman pienemmiksi, silppua ruohosipuli. Sekoita ranskankerman sekaan j mausta puolikkaalla sitruunan mehulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria.
- Levitä puolet täytteestä leiville. Asettele päälle toinen kerros leipiä, kostuta sitruunanmehulla ja levitä loput raputäytteestä leiville. Asettele loput leivät voileipäkakun päällimäiseksi kerrokseksi.
- Kuorruta kakku tsatsikilla.
- Leikkaa kurkusta puoliympyröitä ja asettele ne kauniisti kakun päälle.