Ainekset
1 pkt (300 g) kylmäsavutofua
2 rkl öljyä
1 prk (380/230 g) kypsiä punaisia linssejä (esim. Go Green)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl intialaista tandooritahnaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 kasvisfondiannospala
1 prk (250 ml) kookosmaitoa (kermaista)
1–2 rkl sitruunamehua
1 tl garam masala -maustetta
1/4 tl suolaa
1 ps (60 g) babypinaattia
*
Pinnalle:
minttua
korianteria
seesaminsiemeniä
*
Tarjoiluun:
basmati- tai jasminriisiä
chutneytä
Valmistusohje
1. Leikkaa noin 2 sentin paloiksi. Anna palojen kuivahtaa hetki kahden talouspaperiarkin välissä. Paista tofukuutiota ensin kuivalla pannulla melko miedolla lämmöllä, lisää 1 rkl öljyä pannulle paistamisen loppuvaiheessa.
2. Valuta ja huuhtele linssit siivilässä.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
4. Kuullota sipuleita ja 1 rkl öljyä kasarissa.
5. Lisää tandooritahna ja kiehauta. Kaada kattilaan tomaattimurska ja kookosmaito, lisää kasvisfondi ja linssit. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
6. Mausta curry sitruunalla, garam masalalla ja suolalla.
7. Lisää pinaatti ja tofukuutiot. Anna maustua kannen alla 5 minuuttia.
8. Lisää valmiin curryn pinnalle reilusti minttua sekä korianteria ja ripaus seesaminsiemeniä. Tarjoa tofucurry riisin ja valmiin purkkichutneyn kanssa.