viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Hedelmäsalaatti ja olutsorbettia

14.06.2017 Aniko Lehtinen + Kuva Sami Piskonen

1. Kuori hedelmät, paloittele kuutioiksi ja laita kulhoon. 2. Valuta limettimehua hedelmien päälle ja sekoita. Maista ja lisää hunajaa tarpeen mukaan, jos hedelmät ovat hyvin kirpeitä. 3. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli. 4. Valmista sorbetti. Mittaa sokeri, olut ja vaniljatanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton

35 min + 4 h jäätymiseen ja maustumiseen

*

1 pieni terttu viinirypäleitä

1/4 hunajameloni

1/4 vesimeloni

1 kiivi

2 tuoretta viikunaa

1 limetin mehu

(1-2 rkl hunajaa)

*

Kirsikkaolutsorbetti:

2 dl sokeria

3 dl (1 plo) Kriek-kirsikkaolutta

1 vaniljatanko

3 1/2 dl vadelmia

1 valkuainen vaahdotettuna

Valmistusohje

1. Kuori hedelmät, paloittele kuutioiksi ja laita kulhoon.
2. Valuta limettimehua hedelmien päälle ja sekoita. Maista ja lisää hunajaa tarpeen mukaan, jos hedelmät ovat hyvin kirpeitä.
3. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
4. Valmista sorbetti. Mittaa sokeri, olut ja vaniljatanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen ja seos on siirappimaista.
5. Soseuta vadelmat.
6. Nosta vaniljatanko pois kattilasta. Ota kattila liedeltä.
7. Sekoita metallisessa kulhossa kaikki sorbetin ainekset valkuaista lukuun ottamatta.
8. Nosta kulho pakastimeen ja sekoita sorbettia puolentoista tunnin välein voimakkaasti, että rakenne rikkoutuu ja sorbetista tulee hienorakeista.
9. Vaahdota valkuainen ja sekoita valkuaisvaahto sorbettimassan joukkoon toisella sekoituskerralla.
10. Sekoita sorbettia yhteensä noin neljä-kuusi kertaa. Pakasta lopuksi yön yli.
11. Tarjoa hedelmäsalaatti yhdessä kirsikkaolutsorbetin kanssa.

Olutsuositus:

Pikarillinen Kriek-kirsikkaolutta. Kokeile vaikka St.Louis Kriekiä.

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä