viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Hedelmäinen homejuustosalaatti

30.05.2018 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

Hedelmäinen homejuustosalaatti on juusonrakastajan unelmasalaatti, jonka kanssa maistuu lasillinen hedelmäistä, hieman makeaa rieslingiä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta

munaton, kasvis

30 min

*

1 kerä friseesalaattia

2 sydänsalaatti

2 päärynää

4 luumua tai nektariinia

200 g sinihomejuustoa

1–2 oksaa timjamia

(granaattiomena)siirappia

*

Vinegretti:

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl karkeaa Dijon-sinappia

1/2 tl suolaa

*

Mallaskrutonki:

5 viipaletta saaristolaisleipää

1 1/2 dl manteleita (kokonaisia, kuorittuja)

2 rkl fariinisokeria

50 g voita (huoneenlämpöistä)

Valmistusohje

1. Revi saaristolaisleipä isoiksi muruiksi. Rouhi manteleita karkeasti veitsellä.
2. Sekoita mantelit, leipäpalat, fariinisokeri ja voi kulhossa.
3. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pähkinät ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Kääntele seosta kerran paiston aikana.
4. Nosta pelti pois uunista, anna jäähtyä.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Pese salaatit ja revi paloiksi. Pese ja leikkaa hedelmät paloiksi. Laita salaatit ja hedelmät kulhoon, lisää kastike ja sekoita.
7. Kumoa salaatti tarjoiluvadille. Murusta salaatille sinihomejuustoa ja mallaskrutonkia. Viimeistele timjamin oksilla ja granaattiomenasiirapilla.

Vinkki: Voit tehdä mallaskrutongin ja vinegretin valmiiksi jopa 3 päivää ennen tarjoamista. Säilytä krutonkia kuivakaapissa ilmavassa astiassa, vinegrettia jääkaapissa.

Viinisuositus

Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Mosel
15,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Viinipodi: Jakso 3 – Ilkka Sirén ja mielenkiintoiset viinialueet 2025

15.01.2025 Anna-Kaisa Karppinen

Alkon uutuudet – uutuusviinit talvikauteen

15.01.2025 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä