Ainekset
6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta
munaton, kasvis
30 min
*
1 kerä friseesalaattia
2 sydänsalaatti
2 päärynää
4 luumua tai nektariinia
200 g sinihomejuustoa
1–2 oksaa timjamia
(granaattiomena)siirappia
*
Vinegretti:
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl karkeaa Dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
*
Mallaskrutonki:
5 viipaletta saaristolaisleipää
1 1/2 dl manteleita (kokonaisia, kuorittuja)
2 rkl fariinisokeria
50 g voita (huoneenlämpöistä)
Valmistusohje
1. Revi saaristolaisleipä isoiksi muruiksi. Rouhi manteleita karkeasti veitsellä.
2. Sekoita mantelit, leipäpalat, fariinisokeri ja voi kulhossa.
3. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pähkinät ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Kääntele seosta kerran paiston aikana.
4. Nosta pelti pois uunista, anna jäähtyä.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Pese salaatit ja revi paloiksi. Pese ja leikkaa hedelmät paloiksi. Laita salaatit ja hedelmät kulhoon, lisää kastike ja sekoita.
7. Kumoa salaatti tarjoiluvadille. Murusta salaatille sinihomejuustoa ja mallaskrutonkia. Viimeistele timjamin oksilla ja granaattiomenasiirapilla.
Vinkki: Voit tehdä mallaskrutongin ja vinegretin valmiiksi jopa 3 päivää ennen tarjoamista. Säilytä krutonkia kuivakaapissa ilmavassa astiassa, vinegrettia jääkaapissa.
Viinisuositus
Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2016
Alkon tuotenro 1: