Hedelmäinen homejuustosalaatti

Hedelmäinen homejuustosalaatti on juusonrakastajan unelmasalaatti, jonka kanssa maistuu lasillinen hedelmäistä, hieman makeaa rieslingiä.

30.05.2018 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta

munaton, kasvis

30 min

*

1 kerä friseesalaattia

2 sydänsalaatti

2 päärynää

4 luumua tai nektariinia

200 g sinihomejuustoa

1–2 oksaa timjamia

(granaattiomena)siirappia

*

Vinegretti:

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl karkeaa Dijon-sinappia

1/2 tl suolaa

*

Mallaskrutonki:

5 viipaletta saaristolaisleipää

1 1/2 dl manteleita (kokonaisia, kuorittuja)

2 rkl fariinisokeria

50 g voita (huoneenlämpöistä)

Valmistusohje

1. Revi saaristolaisleipä isoiksi muruiksi. Rouhi manteleita karkeasti veitsellä.
2. Sekoita mantelit, leipäpalat, fariinisokeri ja voi kulhossa.
3. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pähkinät ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Kääntele seosta kerran paiston aikana.
4. Nosta pelti pois uunista, anna jäähtyä.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Pese salaatit ja revi paloiksi. Pese ja leikkaa hedelmät paloiksi. Laita salaatit ja hedelmät kulhoon, lisää kastike ja sekoita.
7. Kumoa salaatti tarjoiluvadille. Murusta salaatille sinihomejuustoa ja mallaskrutonkia. Viimeistele timjamin oksilla ja granaattiomenasiirapilla.

Vinkki: Voit tehdä mallaskrutongin ja vinegretin valmiiksi jopa 3 päivää ennen tarjoamista. Säilytä krutonkia kuivakaapissa ilmavassa astiassa, vinegrettia jääkaapissa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla