viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Hedelmäinen homejuustosalaatti

30.05.2018 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

Hedelmäinen homejuustosalaatti on juusonrakastajan unelmasalaatti, jonka kanssa maistuu lasillinen hedelmäistä, hieman makeaa rieslingiä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta

munaton, kasvis

30 min

*

1 kerä friseesalaattia

2 sydänsalaatti

2 päärynää

4 luumua tai nektariinia

200 g sinihomejuustoa

1–2 oksaa timjamia

(granaattiomena)siirappia

*

Vinegretti:

4 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl karkeaa Dijon-sinappia

1/2 tl suolaa

*

Mallaskrutonki:

5 viipaletta saaristolaisleipää

1 1/2 dl manteleita (kokonaisia, kuorittuja)

2 rkl fariinisokeria

50 g voita (huoneenlämpöistä)

Valmistusohje

1. Revi saaristolaisleipä isoiksi muruiksi. Rouhi manteleita karkeasti veitsellä.
2. Sekoita mantelit, leipäpalat, fariinisokeri ja voi kulhossa.
3. Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes pähkinät ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Kääntele seosta kerran paiston aikana.
4. Nosta pelti pois uunista, anna jäähtyä.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Pese salaatit ja revi paloiksi. Pese ja leikkaa hedelmät paloiksi. Laita salaatit ja hedelmät kulhoon, lisää kastike ja sekoita.
7. Kumoa salaatti tarjoiluvadille. Murusta salaatille sinihomejuustoa ja mallaskrutonkia. Viimeistele timjamin oksilla ja granaattiomenasiirapilla.

Vinkki: Voit tehdä mallaskrutongin ja vinegretin valmiiksi jopa 3 päivää ennen tarjoamista. Säilytä krutonkia kuivakaapissa ilmavassa astiassa, vinegrettia jääkaapissa.

Viinisuositus

Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Mosel
15,98 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä