Haukimakkaraa ja Mustajuurimuhennosta

Leikkaa haukifilee kuutioiksi ja jauha kuutiot lihamyllyssä kahteen kertaan hienoksi. Voit tehdä tämän myös tehosekoittimella. Jäähdytä jauhettu kala kylmäksi jääkaapissa. Mausta kalamassa pippurilla ja suolalla. Lisää massaan kylmä kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää vielä keltuaiset ja persilja sekoittaen. Tarkista maku. Pursota makkaramassa yleiskoneen makkarapursottimella tai pursotinpussilla suoleen. Sido narulla haluamasi pituisia makkaroita ja […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g haukifileetä (nahatonta ja ruodotonta)

valkopippuria myllystä

suolaa

3 dl kermaa

2 keltuaista

1 dl silputtua persiljaa

porsaan suolta

Mustajuurimuhennos

2 mustajuurta

1 dl maitoa + 4 dl vettä

1 rkl voita

2 dl kermaa

1 rkl karkeaa Dijon- sinappia

1 dl suikaloitua lehtipersilja lehtiä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Leikkaa haukifilee kuutioiksi ja jauha kuutiot lihamyllyssä kahteen kertaan hienoksi. Voit tehdä tämän myös tehosekoittimella. Jäähdytä jauhettu kala kylmäksi jääkaapissa. Mausta kalamassa pippurilla ja suolalla. Lisää massaan kylmä kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää vielä keltuaiset ja persilja sekoittaen. Tarkista maku. Pursota makkaramassa yleiskoneen makkarapursottimella tai pursotinpussilla suoleen.

Sido narulla haluamasi pituisia makkaroita ja pistele niihin hammastikulla pieniä reikiä. Pane makkarat kuumaan, suolalla maustettuun veteen (max. 80 astetta). Varo kuitenkin kiehuttamasta. Anna makkaroiden kypsyä kuumassa vedessä. Makkarat ovat kypsiä kun ne pyrkivät nousemaan pintaan. Nosta makkarat jääkylmään veteen jäähtymään. Kuivaa jäähtyneet makkarat ja kuumenna ne pannulla vähässä voissa.

Mustajuurimuhennos

Pese ja kuori mustajuuret hyvin. Viipaloi ne pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Keitä mustajuurisuikaleet maito-vesiliemessä lähes kypsiksi. Siivilöi suikaleet ja jäähdytä ne nopeasti jäävedessä. Kuullota mustajuuret vähässä määrässä voita kuumiksi, lisää kerma ja anna kiehua hetki tiiviiksi. Lisää sinappi, persilja, mausteet ja anna muhennoksen kiehahtaa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla