Ainekset
Haudutetut possun posket:
1 kg possun poskia (esim. Iberico-porsaan)
hienoa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
4 dl puolikuivaa valkoviiniä
1 dl madeiraa
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia
*
Madeira glaze:
2 dl possunposkien haudutuslientä
1 dl makeaa madeiraa
1 dl muscovadosokeria
1 tl hienoa merisuolaa
Valmistusohje
Haudutetut possun posket
valmistusaika 1 h
1. Esilämmitä uuni 125 asteeseen.
2. Putsaa kalvot pois possun poskista. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
3. Pese ja paloittele porkkanat ja sellerinvarret. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit.
4. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Paista lihoihin kaunis pinta muutamassa erässä. Nostele paistetut lihat uunivuokaan.
5. Kuullota pannulla paloitellut sipulit ja vihannekset tilkassa öljyä. Kaada vihannekset possunposkien päälle uunivuokaan.
6. Kaada valkoviini ja madeira lihojen päälle. Lisää vuokaan myös yrtit.
7. Nosta vuoka uuniin ja anna hautua miedossa lämmössä noin 3–5 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Kääntele lihapaloja välillä hauduttamisen aikana.
8. Nostele lihat liemestä. Siivilöi liemi talteen ja keitä kattilassa kasaan kunnes lientä on noin puolet jäljellä. Käytä liemi madeira glazen valmistukseen.
9. Ennen tarjoilua voitele reilusti madeira glazea poskien pintaan ja kuumenna lihoja 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
10. Tarjoile esimerkiksi kuskusin kanssa.
Madeira glaze
valmistusaika 30 min
1. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kasaan kunnes kastiketta on noin puolet jäljellä.
2. Käytä kastiketta possunposkien maustamiseen.
Viinisuositus
Cossart Gordon 5 Year Old Sercial Madeira
Alkon tuotenro 1: