viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Härkäpapufalafelit ja tahini-jogurttikastike

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Falafelien suomalainen versio syntyy härkäpapu- ja pellavarouheesta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

1 h + 45 min maustumiseen

*

1 sipuli

2 rkl rypsiöljyä

3 dl härkäpapurouhetta (esim. Verso Food)

2 1/2 dl kasvislientä

1/2 dl pellavarouhetta

2 rkl maissijauhoa

1 tl juustokuminaa

suolaa

mustapippuria

tuoretta korianteria

*

Pinnalle ja paistamiseen:

pellavarouhetta

rypsiöljyä

*

Jogurttikastike:

1/2 sitruuna

1 dl jogurttia

1 rkl tahinia

suolaa

mustapippuria

*

Ruusukaalit:

200 g ruusukaaleja

vettä

1 tl suolaa

1 granaattiomena

1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna

2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä paistokasarissa.
2. Lisää paistokasariin härkäpapurouhe sekä kasvisliemi. Sammuta liesi ja anna härkäpapurouheen turvota 15 minuuttia.
3. Kun rouhe on turvonnut ja pehmennyt, soseuta se sauvasekoittimella. Lisää pellavarouhe, maissijauho, mausteet ja hienonnettu korianteri, sekoita tasaiseksi.
4. Anna massan asettua puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa jogurttikastike ja ruusukaalit.
5. Purista sitruunan puolikkaasta mehut. Sekoita mehu ja jogurttikastikkeen muut ainekset keskenään.
6. Keitä ruusukaalit suolavedessä juuri ja juuri kypsäksi. Jäähdytä nopeasti kylmän veden alla.
7. Halkaise granaattiomena ja koputtele lusikan kuperalla puolella siemenet ulos hedelmästä.
8. Valuta ja kuivaa ruusukaalit hyvin ja paista sen jälkeen voissa pannulla. Lisää sekaan hienonnettua minttua sekä granaattiomenan siemenet.
9. Taputtele falafel-taikina pihveiksi tai pyörittele pyöryköiksi.
10. Kierittele pihvit vielä pellavarouheessa ja paista pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi. 11. Tarjoa falafelit jogurttikastikkeen ja ruusukaalien kanssa.

Viinisuositus

Mayu Gran Reserva Malbec 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Chile
15,29 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä