viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Härkäpapufalafelit ja tahini-jogurttikastike

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Falafelien suomalainen versio syntyy härkäpapu- ja pellavarouheesta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

1 h + 45 min maustumiseen

*

1 sipuli

2 rkl rypsiöljyä

3 dl härkäpapurouhetta (esim. Verso Food)

2 1/2 dl kasvislientä

1/2 dl pellavarouhetta

2 rkl maissijauhoa

1 tl juustokuminaa

suolaa

mustapippuria

tuoretta korianteria

*

Pinnalle ja paistamiseen:

pellavarouhetta

rypsiöljyä

*

Jogurttikastike:

1/2 sitruuna

1 dl jogurttia

1 rkl tahinia

suolaa

mustapippuria

*

Ruusukaalit:

200 g ruusukaaleja

vettä

1 tl suolaa

1 granaattiomena

1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna

2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä paistokasarissa.
2. Lisää paistokasariin härkäpapurouhe sekä kasvisliemi. Sammuta liesi ja anna härkäpapurouheen turvota 15 minuuttia.
3. Kun rouhe on turvonnut ja pehmennyt, soseuta se sauvasekoittimella. Lisää pellavarouhe, maissijauho, mausteet ja hienonnettu korianteri, sekoita tasaiseksi.
4. Anna massan asettua puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa jogurttikastike ja ruusukaalit.
5. Purista sitruunan puolikkaasta mehut. Sekoita mehu ja jogurttikastikkeen muut ainekset keskenään.
6. Keitä ruusukaalit suolavedessä juuri ja juuri kypsäksi. Jäähdytä nopeasti kylmän veden alla.
7. Halkaise granaattiomena ja koputtele lusikan kuperalla puolella siemenet ulos hedelmästä.
8. Valuta ja kuivaa ruusukaalit hyvin ja paista sen jälkeen voissa pannulla. Lisää sekaan hienonnettua minttua sekä granaattiomenan siemenet.
9. Taputtele falafel-taikina pihveiksi tai pyörittele pyöryköiksi.
10. Kierittele pihvit vielä pellavarouheessa ja paista pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi. 11. Tarjoa falafelit jogurttikastikkeen ja ruusukaalien kanssa.

Viinisuositus

Mayu Gran Reserva Malbec 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Chile
15,29 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä