viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Smash-burger
Reseptit

Hampurilaisten kuningas, smash-burger

07.01.2022 Elisa Ojala + Kuva Laura Riihelä

Hampurilaisten suosiolle ei näy loppua. Nyt maistuu litistetyt smash-burgerit. Kaada lasiin hampurilaisen kanssa vaihteeksi punaviiniä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g naudan jauhelihaa (rasvaa yli 20%)

suolaa

mustapippuria myllystä

1 punasipuli ohuina renkaina

noin 50 g cheddar-juustoa (esim. Jukolan Juusto)

4 hampurilaissämpylää (esim. Vaasan peruna-hampurilaissämpylää)

2–3 rkl majoneesia

1 tomaatti viipaleina

(öljyä)

Valmistusohje

Smash-burgereiden juju on ohueksi litistetty, tummaksi ja rapeaksi paistettu jauhelihapihvi. Ja usko tai älä, pihvi ei ole lainkaan kuiva vaan taivaallisen mehevä ja runsaan, rapean paistopintansa ansiosta ihanan maistuva. Ohut pihvi paistuu hetkessä valmiiksi, joten smash-burgerit ovat nopeutta ja helppoutta arvostavan mieleen. Lihavalinnassa kannattaa olla tarkkana ja valita mahdollisimman rasvainen naudan jauheliha (rasvaa yli 20 %).

1. Nosta käsin muotoiltu jauhelihapallo (noin 100 g) kuumalle rasvattomalle pannulle ja litistä se öljytyllä kattilan kannella tai vaikka muurauslastalla hyvin ohueksi pihviksi. Pihviin saa tulla letuista tutut ”pitsiset reunat”.
2. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita pihvin päälle raakoja sipulirenkaita ja käännä. Minuutin parin paisto riittää, kunhan pannu on riittävän kuuma ja pihvi ruskistuu.
3. Lisää päälle juustoa. Anna juuston sulaa ja pihvin paistua toiseltakin puolelta rapeaksi.
4. Nosta pihvit kevyesti paistettujen ja majoneesilla siveltyjen hampurilaissämpylöiden väliin. Lisää sämpylöiden väliin myös tomaattiviipaleet.

Vinkki! Muurauslasta on hyvä työväline smash-burger-pihvin litistämiseen!

Viinisuositus

Noble Vines 667 Pinot Noir 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Kalifornia
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Haukiburgeri miso-sitruuna-aiolilla ja marinoidulla punakaalilla

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Portugalilaiset kroketit jauhelihasta, Croquetas de carne

time Created with Sketch.
4 h 45 min
Liharuoka
Pääruoka

Hampurilainen karitsapihvillä

time Created with Sketch.
45 min
Munaton Leipä

Lue lisää

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Sami Kurosen kesään kuuluvat grilliruoat ja hyvät viinit

Kaupallinen yhteistyö

31.05.2019 Viinilehden toimitus + Juomavinkki.fi

Kansallisruokamme on ruisleipä, mutta ei hätää, siitä saa maukkaan burgerin

19.01.2017 Mikko Numminen + resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo Tyyli: Nikola Tomevski

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä