viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Halloumi-yakitori
Reseptit

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

26.05.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Janic Leino + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Yakitorit ovat vartaita ja ne on usein Japanissa tehty kanasta. Suolainen halloumi-juustovarras ja sen pintaan siveltävä makea kastike muodostavat hauskan makuparin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g halloumi-juustoa

½ dl seesamiöljyä

*

Yakitori-kastike:

1 rkl inkivääriä hienonnettuna

1 dl soijaa

¼ dl sokeria

1 rkl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)

*

Vesikrassisalaatti:

500 g vesikrassia

½ dl maapähkinävoita

½ rkl hunajaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

½ rkl mirin-maustekastiketta

Valmistusohje

1.Valmista yakitori-kastike. Laita soija ja sokeri kattilaan, keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Lisää mirin ja inkivääri. Kiehauta nopeasti ja anna jäähtyä siirappimaiseksi.
3. Valmista vesikrassisalaatin kastike. Sekoita maapähkinävoi, hunaja, soija, riisiviinietikka ja mirin. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin.
4. Leikkaa halloumi pitkulaisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota palat grillivartaisiin. Sivele juustot seesaminsiemenöljyllä.
5. Grillaa juustot grillissä tai parilapannulla.
6. Sivele juustot paiston jälkeen uudelleen yakitori-kastikkeella.
7. Huuhtele ja kuivaa vesikrassi hyvin. Sekoita salaattikastike ja vesikrassit.
8. Tarjoile halloumivartaat kuumina vesikrassisalaatin kanssa.

Viinisuositus:

Mayer Asia Cuvée 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Halloumi on grillistä tuttu – parita sille nämä viinit!

21.06.2021 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä