Halloumi-yakitori

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

Yakitorit ovat vartaita ja ne on usein Japanissa tehty kanasta. Suolainen halloumi-juustovarras ja sen pintaan siveltävä makea kastike muodostavat hauskan makuparin.

1 h 45 min
servings 4 annosta

26.05.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Janic Leino + Kuvat Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g halloumi-juustoa

½ dl seesamiöljyä

*

Yakitori-kastike:

1 rkl inkivääriä hienonnettuna

1 dl soijaa

¼ dl sokeria

1 rkl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)

*

Vesikrassisalaatti:

500 g vesikrassia

½ dl maapähkinävoita

½ rkl hunajaa

1 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

½ rkl mirin-maustekastiketta

Valmistusohje

1.Valmista yakitori-kastike. Laita soija ja sokeri kattilaan, keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Lisää mirin ja inkivääri. Kiehauta nopeasti ja anna jäähtyä siirappimaiseksi.
3. Valmista vesikrassisalaatin kastike. Sekoita maapähkinävoi, hunaja, soija, riisiviinietikka ja mirin. Nosta kastike tekeytymään jääkaappiin.
4. Leikkaa halloumi pitkulaisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota palat grillivartaisiin. Sivele juustot seesaminsiemenöljyllä.
5. Grillaa juustot grillissä tai parilapannulla.
6. Sivele juustot paiston jälkeen uudelleen yakitori-kastikkeella.
7. Huuhtele ja kuivaa vesikrassi hyvin. Sekoita salaattikastike ja vesikrassit.
8. Tarjoile halloumivartaat kuumina vesikrassisalaatin kanssa.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla