Ainekset
4 porsaan kyljystä (paksua)
2 tl suolaa
2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
4 naurista
mustapippuria
*
Chipotkekerma:
1–2 säilöttyä chipotlechiliä tai 1–2 rkl chipotletahnaa (Santa Maria)
1 prk (150 g) smetanaa
*
Grilaamiseen:
noin 2 rkl rypsiöljyä
4 rkl appelsiinimarmeladia
*
Maissisalsa:
2 vihreää paprikaa
2 maissin tähkää
100 g feta-juustoa
3 passionhedelmää
ruohosipulia
Valmistusohje
- Suolaa possut ja laita ne muovipussiin. Lisää pussiin soijakastike. Purista ylimääräinen ilma pois ja sulje pussi. Pyörittele, että soija sekoittuu lihaan ja anna marinoitua vähintään 5 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
- Valmista chipotlekerma. Hienonna chipotlechilit ja sekoita smetanaan. Maista ja lisää chipotlea maun mukaan.
- Ota lihat huoneenlämpöön ja taputtele talouspaperilla kuivaksi.
- Puolita nauriit. Leikkaa paprikat pituussuunnassa puoliksi, poista siemenet.
- Kuumenna grilli. Laita paprikat ja maissit ensimmäisinä grilliin. Paahda paprikaa, kunnes kuori muuttuu lähes mustaksi. Grillaa maissi kauniin paahtuneeksi. Nosta kasvikset grillistä leikkuulaudalle.
- Sivele kyljyksiin ja nauriisiin rypsiöjyä ja laita ne grilliin. Käännä porsaan kyljykset minuutin päästä ja sivele paistuneelle pinnalle appelsiinimarmeladia. Käännä porsaan kyljykset uudestaan minuutin päästä ja sivele toinenkin puoli marmeladilla. Jatka lihojen ja nauriiden grillaamista, kunnes ne ovat kypsiä, noin 8 minuuttia. Laita folion alle uunivuokaan vetäytymään hetkeksi.
- Leikkaa maisseista jyvät irti veitsellä ja laita kulhoon. Poista paprikoiden kuoret ja suikaloi paprikat maissien sekaan. Murenna joukkoon feta ja lisää passionhedelmien siemenet. Sekoita salsa.
- Mausta possut pippurilla. Tarjoa salsan ja chipotlekerman kanssa.
Viinisuositus