Ainekset
4 annosta
30 min
*
2 sydänsalaattia (endiivi)
1 iso salottisipuli
1 rkl sumakki-maustetta (itämaisista kaupoista)
1/2 rasiaa (100 g) kirsikkatomaatteja
4 vartta lehtipersiljaa
1/2 dl granaattiomenavinegrettiä (linkki ohjeeseen alla punaisella)
4 peruna- tai ohrarieskaa
4 harissa-lammasmakkaraa (Harjun makkaratehdas)
*
Kevätsipulimajoneesi:
1 kevätsipuli
1/2 valkosipulinkynsi
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
suolaa
Valmistusohje
1. Tee kevätsipulimajoneesi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi, kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesin sekaan.
2. Kuori ja viipaloi salottisipuli ohuiksi renkaiksi, mausta sumakilla. Revi sydänsalaatista lehdet erilleen.
3. Sekoita kulhossa salaatit, salottisipuli, halkaistut kirsikkatomaatit, nypitty lehtipersilja ja granaattiomenavinegretti.
4. Grillaa harissa-lammasmakkarat kuumassa hiilloksessa 2 minuuttia per puoli. Makkarat voivat jäädä hieman roseeksi, koska ne on valmistettu pelkästään lampaan lihasta.
5. Grillaa rieskat nopeasti grillissä.
6. Nosta rieska lautaselle, levitä päälle kevätsipulimajoneesi, asettele salaattia nätisti majoneesille ja nosta lopuksi makkara salaatin päälle.