viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattua lammasmakkaraa, rieskaa, sydänsalaattia ja kevätsipulimajoneesia

15.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Grillattu lammasmakkara nautitaan tänä kesänä raikkaan salaatin kanssa perunarieskan päältä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

30 min

*

2 sydänsalaattia (endiivi)

1 iso salottisipuli

1 rkl sumakki-maustetta (itämaisista kaupoista)

1/2 rasiaa (100 g) kirsikkatomaatteja

4 vartta lehtipersiljaa

1/2 dl granaattiomenavinegrettiä (linkki ohjeeseen alla punaisella)

4 peruna- tai ohrarieskaa

4 harissa-lammasmakkaraa (Harjun makkaratehdas)

*

Kevätsipulimajoneesi:

1 kevätsipuli

1/2 valkosipulinkynsi

1 dl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

suolaa

Valmistusohje

1. Tee kevätsipulimajoneesi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi, kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset majoneesin sekaan.
2. Kuori ja viipaloi salottisipuli ohuiksi renkaiksi, mausta sumakilla. Revi sydänsalaatista lehdet erilleen.
3. Sekoita kulhossa salaatit, salottisipuli, halkaistut kirsikkatomaatit, nypitty lehtipersilja ja granaattiomenavinegretti.
4. Grillaa harissa-lammasmakkarat kuumassa hiilloksessa 2 minuuttia per puoli. Makkarat voivat jäädä hieman roseeksi, koska ne on valmistettu pelkästään lampaan lihasta.
5. Grillaa rieskat nopeasti grillissä.
6. Nosta rieska lautaselle, levitä päälle kevätsipulimajoneesi, asettele salaattia nätisti majoneesille ja nosta lopuksi makkara salaatin päälle.

Viinisuositus

Espíritu de Chile Chardonnay Gewürztraminer 2023

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Valle Central
8,49 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä