viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Grillattua kuhaa ja kuullotettuja kasviksia

26.06.2012 Antti Vahtera

Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä hetki. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo oliiviöljyssä. Pirskota appelsiinikastiketta lautasille. Annostele kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle. Lämmitä revityt […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 kuhafileetä

4 porkkanaa

2 kesäkurpitsaa

2 purjoa

1 appelsiinin mehu

0,5 dl sokeria

tammenlehväsalaattia

friseesalaattia

tomaattikuutioita

oliiviöljyä

valko- ja mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä hetki.

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo oliiviöljyssä.

Pirskota appelsiinikastiketta lautasille. Annostele kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle. Lämmitä revityt salaatit, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet nopeasti oliiviöljyssä nosta kuhafileiden päälle. Rouhi vielä annoksen päälle mustapippuria myllystä ja tarjoile heti.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min
Pääruoka
Alkuruoka

Karitsatartar muikunmädillä

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Slovakian natupioneeri Zsolt Sütő: ”Viinini tanssivat kanssasi”

03.04.2025 Ilkka Sirén + kuva Sanna Lehto

Karvainen vahvistus Viinilehden Vuoden viinien tuomaristoon

01.04.2025 Teksti ja kuvat Viinilehden toimitus

Lisää viiniä ruokakauppoihin?

30.03.2025 Teksti Samuli Pasanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä