Ainekset
600 - 700 g kampelafileetä
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
valko- ja mustapippuria myllystä
merisuolaa
Simpukkakastike
0,5 dl simpukkalientä
2-3 dl kermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 sipuli
2 rkl suolatonta voita
valko- ja mustapippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
suolaa
Valmistusohje
Nosta ruodottomat kampelafileet öljy-sitruunamarinadiin noin 4-5 tunniksi. Laita fileet tämän jälkeen ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa tai pariloi kalat nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen sekä simpukkakastikkeen kanssa.
Simpukkakastike
Silppua sipuli ja keitä valkoviini-simpukkaliemessä lempeällä lämmöllä kokoon noin kolmannes. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta kastike ja siivilöi. Juuri ennen tarjoilua vispaa joukkoon voi, jotta saat kastikkeesta pehmeämmän.