viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Grillattua kampelaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Nosta ruodottomat kampelafileet öljy-sitruunamarinadiin noin 4-5 tunniksi. Laita fileet tämän jälkeen ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa tai pariloi kalat nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen sekä simpukkakastikkeen kanssa. Simpukkakastike Silppua sipuli ja keitä valkoviini-simpukkaliemessä lempeällä lämmöllä kokoon noin kolmannes. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 - 700 g kampelafileetä

1 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

valko- ja mustapippuria myllystä

merisuolaa

Simpukkakastike

0,5 dl simpukkalientä

2-3 dl kermaa

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 sipuli

2 rkl suolatonta voita

valko- ja mustapippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Nosta ruodottomat kampelafileet öljy-sitruunamarinadiin noin 4-5 tunniksi. Laita fileet tämän jälkeen ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa tai pariloi kalat nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen sekä simpukkakastikkeen kanssa.

Simpukkakastike

Silppua sipuli ja keitä valkoviini-simpukkaliemessä lempeällä lämmöllä kokoon noin kolmannes. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta kastike ja siivilöi. Juuri ennen tarjoilua vispaa joukkoon voi, jotta saat kastikkeesta pehmeämmän.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä