Ainekset
4 annosta
30 min
gluteeniton, maidoton, munaton, kasvis
*
1 raparperin varsi
200 g varsikukkakaalia (Fiorina)
3 rkl sitruunaoliiviöljyä
1 rs (70 g) versoseosta (esim. Kotipellon Puutarha)
syötäviä kukkia
*
Vadelmavinaigrette:
1 1/2 dl vadelmia
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl vadelma- tai punaviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa raparperi pitkittäin ohuiksi suikaleiksi, esimerkiksi juustohöylällä. Sivele raparperit ja varsikukkakaalit sitruunaoliiviöljyllä.
2. Valmista vadelmavinaigrette. Mittaa ainekset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Nosta jääkaappiin maustumaan hetkeksi. Ohenna kastiketta tarvittaessa kylmällä vedellä.
3. Grillaan nopeasti kuumassa grillissä kasviksiin kauniit raidat. Varsikukkakaaleja saa grillata hieman raparperia pidempään. Mausta kukkakaalit kevyesti suolalla.
4. Asettele grillatut kasvikset tarjoiluastiaan. Koristele salaattiseoksella, kastikkeella sekä syötävillä kukilla.
Viinisuositus
Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2017
Alkon tuotenro 1: