viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattu varsikukkakaalisalaatti ja vadelmavinaigrette

20.06.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Grillattu varsikukkakaalisalaatti vadelmavinaigretten kanssa on raikas ja kevyt grilliruoka kesän muotikasviksesta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

30 min

gluteeniton, maidoton, munaton, kasvis

*

1 raparperin varsi

200 g varsikukkakaalia (Fiorina)

3 rkl sitruunaoliiviöljyä

1 rs (70 g) versoseosta (esim. Kotipellon Puutarha)

syötäviä kukkia

*

Vadelmavinaigrette:

1 1/2 dl vadelmia

1 dl rypsiöljyä

1/2 dl vadelma- tai punaviinietikkaa

1/2 dl oliiviöljyä

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa raparperi pitkittäin ohuiksi suikaleiksi, esimerkiksi juustohöylällä. Sivele raparperit ja varsikukkakaalit sitruunaoliiviöljyllä.
2. Valmista vadelmavinaigrette. Mittaa ainekset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Nosta jääkaappiin maustumaan hetkeksi. Ohenna kastiketta tarvittaessa kylmällä vedellä.
3. Grillaan nopeasti kuumassa grillissä kasviksiin kauniit raidat. Varsikukkakaaleja saa grillata hieman raparperia pidempään. Mausta kukkakaalit kevyesti suolalla.
4. Asettele grillatut kasvikset tarjoiluastiaan. Koristele salaattiseoksella, kastikkeella sekä syötävillä kukilla.

Viinisuositus

Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini San Antonio
14,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä