Grillattu kaali

Grillattu kaali brie-juustolla, chiliöljyä ja pikkelöityä sipulia

Kolme keittiömestaria kertovat suosikkireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen bravuuri on grillattu kaali brie-juustolla.

17.06.2022 Valtteri Sinkkonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Chiliöljy:

chiliä (tuoretta, jauhettua tai hiutaleita)

valkosipulia

mausteita (esim. kanelia, tähtianista tai rosmariinia)

öljyä

*

Pikkelöity sipuli:

1 dl etikkaa

2 dl sokeria

3 dl vettä

sipulia

*

Grillattu kaali ja brie-juusto:

kevät- tai kesäkaalia

öljyä tai voita

suolaa

brie-juustoa

pähkinöitä tai siemeniä

hunajavinegrettiä

Valmistusohje

1. Valmista chiliöljy. Hienonna chili ja valkosipuli. Lisää chili, valkosipuli ja mausteet lasipurkkiin ja kaada päälle kuumennettua öljyä.
2. Anna chiliöljyn uuttua. Mitä pidempään annat öljyn uuttua, sitä voimakkaamman makuista siitä tulee.
3. Pikkelöi sipuli. Mittaa etikka, sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
Leikkaa sipulit haluamallasi tavalla ja kaada liemi päälle.
4. Leikkaa kaali keskeltä halki ja jätä kanta, jotta kaalin säikeet pysyvät kasassa. Leikkaa lohkoiksi pituussuunnassa.
5. Sivele kaalilohkojen pintaan öljyä tai voita. Grillaa lohkoihin kaunis paistopinta.
6. Kypsennä miedolla lämmöllä pari minuuttia, jotta kaali hieman pehmenee. Lisää hieman suolaa ja lisää päälle brie-juustoa.
7. Anna sulaa kevyesti grillin kannen alla.
8. Ripottele päälle pähkinöitä tai siemeniä ja pirskauttele päälle hunajavinegrettiä.
9. Viimeistele annos chiliöljyllä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla