Ainekset
Chiliöljy:
chiliä (tuoretta, jauhettua tai hiutaleita)
valkosipulia
mausteita (esim. kanelia, tähtianista tai rosmariinia)
öljyä
*
Pikkelöity sipuli:
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
sipulia
*
Grillattu kaali ja brie-juusto:
kevät- tai kesäkaalia
öljyä tai voita
suolaa
brie-juustoa
pähkinöitä tai siemeniä
hunajavinegrettiä
Valmistusohje
1. Valmista chiliöljy. Hienonna chili ja valkosipuli. Lisää chili, valkosipuli ja mausteet lasipurkkiin ja kaada päälle kuumennettua öljyä.
2. Anna chiliöljyn uuttua. Mitä pidempään annat öljyn uuttua, sitä voimakkaamman makuista siitä tulee.
3. Pikkelöi sipuli. Mittaa etikka, sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä.
Leikkaa sipulit haluamallasi tavalla ja kaada liemi päälle.
4. Leikkaa kaali keskeltä halki ja jätä kanta, jotta kaalin säikeet pysyvät kasassa. Leikkaa lohkoiksi pituussuunnassa.
5. Sivele kaalilohkojen pintaan öljyä tai voita. Grillaa lohkoihin kaunis paistopinta.
6. Kypsennä miedolla lämmöllä pari minuuttia, jotta kaali hieman pehmenee. Lisää hieman suolaa ja lisää päälle brie-juustoa.
7. Anna sulaa kevyesti grillin kannen alla.
8. Ripottele päälle pähkinöitä tai siemeniä ja pirskauttele päälle hunajavinegrettiä.
9. Viimeistele annos chiliöljyllä.