Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
*
2-3 kpl (800 g- 1 kg) entrecôtepihviä
1/2 dl rypsiöljyä
mustapippuria
suolaa (Maldon)
Valmistusohje
1. Mausta entrecote-pihvit pippurilla ja suolalla. Sivele öljy lihojen pintaan.
2. Paista pihvit parillapannulla pinnaltaan paahtuneen rapeaksi molemmin puolin. Käännä lihat pannulla vain kerran, jotta lihasnesteet pysyvät sisällä ja paistopinnat rapeina. Jätä entrecote sisältä hyvin punertaviksi, (sisälämpötila noin 50 astetta).
3. Nosta liha parilapannulta ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista, näin nesteet pysyvät lihan sisällä.
4. Leikkaa pihvit pariin osaan ja ripottele pinnoille ripaus Maldon-suolaa. Näin saat lihan maistumaan keskeltäkin.
Vinkki:
Ota liha hyvissä ajoin lämpiämään huoneenlämpöön ennen paistamista. Sopivasti lämmenneessä lihassa lihasnesteet pysyvät paistettaessa paremmin lihan sisällä ja pihvi pysyy mehevänä.
Lisäkesuositus:
Chimichurri tai Leipurinperunat, höyrytetty parsakaali ja bearnaisekastike.