Ainekset
2 elävää hummeria (á n. 500 g)
Yrttikuorrutus
2-3 dl maustamatonta majoneesia
2 cl vodkaa
2 dl basilikan lehtiä
2 dl persiljaa
2 dl ruohosipulia
2 valkosipulin kynttä
valko- ja mustapippuria myllystä
0,5 tl karkeaa suolaa
Valmistusohje
Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta.
Yrttikuorrutus
Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti hummerinpyrstöjen päälle ja grillaa 220-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.
Tarjoile hummerit oliiviöljyssä ja voissa paistettujen keitettyjen perunaviipaleiden ja sinapilla maustetun voikastikkeen kanssa.