viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Gratinoitua hummeria

26.06.2012 Antti Vahtera

Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta. Yrttikuorrutus Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 elävää hummeria (á n. 500 g)

Yrttikuorrutus

2-3 dl maustamatonta majoneesia

2 cl vodkaa

2 dl basilikan lehtiä

2 dl persiljaa

2 dl ruohosipulia

2 valkosipulin kynttä

valko- ja mustapippuria myllystä

0,5 tl karkeaa suolaa

Valmistusohje

Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta.

Yrttikuorrutus

Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti hummerinpyrstöjen päälle ja grillaa 220-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Tarjoile hummerit oliiviöljyssä ja voissa paistettujen keitettyjen perunaviipaleiden ja sinapilla maustetun voikastikkeen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä