viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Gratinoitua hummeria

26.06.2012 Antti Vahtera

Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta. Yrttikuorrutus Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 elävää hummeria (á n. 500 g)

Yrttikuorrutus

2-3 dl maustamatonta majoneesia

2 cl vodkaa

2 dl basilikan lehtiä

2 dl persiljaa

2 dl ruohosipulia

2 valkosipulin kynttä

valko- ja mustapippuria myllystä

0,5 tl karkeaa suolaa

Valmistusohje

Kiehauta 5 litraa vettä isossa kattilassa. Nosta hummerit kattilaan reiluksi minuutiksi. Halkaise hummerit ja poista mahalaukku. Riko hummereiden sakset, nosta saksien lihat pyrstölihojen päälle ja kuorruta.

Yrttikuorrutus

Silppua tuoreet yrtit ja suola tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lisää vodka ja majoneesi ja sekoita niin, että massa on tasaisen vihreää. Mausta valkosipulilla, pippureilla ja suolalla. Sivele yrttimajoneesia tasaisesti hummerinpyrstöjen päälle ja grillaa 220-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia.

Tarjoile hummerit oliiviöljyssä ja voissa paistettujen keitettyjen perunaviipaleiden ja sinapilla maustetun voikastikkeen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä