Ainekset
meriravunpyrstöjä
öljyä friteeraukseen
salaattia
parsaa
oliiviöljyä
mustapippuria
Maldon-suolaa
Frittitaikina
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl leivinjauhetta
1 1/2 ploa vichyä
1 rkl sweet chili-kastiketta
mustapippuria
Maldon-suolaa
Valmistusohje
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina voi olla melko paksua.
Varaa 5-6 meriravunpyrstöä henkeä kohden. Poista kuorituista ravuista myös suoli. Kasta ravut taikinaan ja friteeraa kuumasssa öljyssä rapeaksi. Tarjoa friteeratut pyrstöt rapean jäävuorisalaatin ja keitetyn parsan kanssa.
Kun olet keittänyt parsaa 2-3 minuuttia, nosta jääveteen, niin säilytät värin, maun ja rapeuden.Sekoita parsat ja salaatti oliiviöljyssä, mausta mustapippurilla ja Maldon-suolalla. Nosta päälle friteeratut meriravunpyrstöt.