viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Friteeratut meriravunpyrstöt

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina voi olla melko paksua. Varaa 5-6 meriravunpyrstöä henkeä kohden. Poista kuorituista ravuista myös suoli. Kasta ravut taikinaan ja friteeraa kuumasssa öljyssä rapeaksi. Tarjoa friteeratut pyrstöt rapean jäävuorisalaatin ja keitetyn parsan kanssa. Kun olet keittänyt parsaa 2-3 minuuttia, nosta jääveteen, niin säilytät värin, maun ja rapeuden.Sekoita parsat ja salaatti oliiviöljyssä, mausta […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

meriravunpyrstöjä

öljyä friteeraukseen

salaattia

parsaa

oliiviöljyä

mustapippuria

Maldon-suolaa

Frittitaikina

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1/2 dl leivinjauhetta

1 1/2 ploa vichyä

1 rkl sweet chili-kastiketta

mustapippuria

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Taikina voi olla melko paksua.

Varaa 5-6 meriravunpyrstöä henkeä kohden. Poista kuorituista ravuista myös suoli. Kasta ravut taikinaan ja friteeraa kuumasssa öljyssä rapeaksi. Tarjoa friteeratut pyrstöt rapean jäävuorisalaatin ja keitetyn parsan kanssa.

Kun olet keittänyt parsaa 2-3 minuuttia, nosta jääveteen, niin säilytät värin, maun ja rapeuden.Sekoita parsat ja salaatti oliiviöljyssä, mausta mustapippurilla ja Maldon-suolalla. Nosta päälle friteeratut meriravunpyrstöt.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viini & Ruoka 2024 – Viinilehden toimituksen messutärpit

16.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä