Ainekset
500 g karitsan ulkofileetä
*
Kebab-kastike:
½ vihreä paprika
5 tomaattia
1 dl ananasta pieneksi leikattuna
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
½ tl kanelia
½ tl kardemummajauhetta
¼ tl kuminajauhetta
¼ tl muskotinkukkaa
½ tl korianterin siemenjauhetta
4 rkl rypsiöljyä
100 g voita
1 tl suolaa
*
Jogurttikastike:
3 dl vuohenjogurttia
1 rkl sitruunaa
½ tl suolaa
valkosipulia
*
Makuvoi:
100 g voita
2 valkosipulinkynttä
sitruunan kuorta
*
Lisäksi:
pitaleipää pieninä kuutioina (2cm x 2 cm)
1 ruukku persiljaa
1 ruukku minttua
1 ruukku korianteria
1 sitruuna
Valmistusohje
Karitsa
1. Ota karitsanliha huoneenlämpöön tunti ennen grillausta.
2. Grillaa ulkofilettä suoraan hiilloksella, kunnes sisälämpötila on 52 astetta. Lihan voi savustaa lopuksi kuusella tai katajalla.
3. Anna lihan vetäytyä 5 minuuttia ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
4. Ripottele päälle suolaa.
Kebab-kastike
1. Grillaa tomaatti, paprika, sipuli ja ananas.
2. Lämmitä öljy kevyesti ja lisää hienonnettu valkosipuli ja mausteet.
3. Herätä mausteiden aromit eloon kuumentamalla ja kuullota valkosipuli.
4. Lisää kattilaan grillatut vihannekset ja hauduta matalla lämmöllä tunnin ajan.
5. Sekoita sileäksi kastikkeeksi tehosekoittimella. Lisää voi ja mausta suolalla.
Jogurttikastike
1. Mausta vuohenjogurtti sitruunan kuorella ja mehulla.
2. Lisää pieni pala hienonnettua valkosipulia. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi.
Makuvoi
1. Paahda voi kattilassa kullanruskeaksi.
2. Murskaa valkosipulin kynnet ja lisää sitruunan kuorta.
3. Anna maustua 30 minuuttia. Siivilöi voi ja pidä lämpimänä kattilassa.
Lisäksi
1. Kasaa annos lautaselle kerroksittain siten, että pohjalle tulee pitaleipää. Laita päälle lämmintä voisulaa ja sen jälkeen kebabkastiketta.
2. Laita karitsansiivut leivän ja kastikkeen päälle.
3. Peitä liha vuorotellen kebabkastikkeella ja jogurtilla.
4. Peitä annos yrteillä. Viimeistele ripauksella sitruunan mehua.