viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Filippiiniläiset kanavartaat

20.06.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Filippiiniläisissä kanavartaissa maistuu adobo-kastike, jonka sielu on soijakastikkeen, etikan ja valkosipulin herkullinen yhdistelmä. Yllätä ja tarjoa vartaat grillatun paksoisalaatin sekä kuohuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4–6 annosta

1h + 2 h marinoitumiseen

gluteeniton, maidoton, munaton

*

1 kg broilerin paistileikettä

12 varrastikkua

*

Adobo-kastike:

1 iso salottisipuli

10 valkosipulinkynttä

1/2 dl seesamiöljyä

2 dl soijakastiketta (gluteeniton)

2 dl inkiväärivalkoviinietikkaa

1/2 dl vettä

2 dl fariinisokeria

10 mustapippuria

4 kaffirlimen- tai laakerinlehteä

*

Paksoisalaatti:

1/2 dl omenaviinietikkaa

1/2 dl rypsiöljyä

1 tl sokeria

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

2–3 (200 g) paksoita (eli pinaattikiinankaali)

1/2 valko- tai vesimeloniretikka

50 g sokeriherneitä

1 dl krassia tai thaibasilikaa

2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohje

1. Poista paisteista mahdolliset luut ja paloittele broileri sopiviksi paloiksi vartaita varten.
2. Valmista kastike. Kuori sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kuullota hetki seesamiöljyssä pienessä kattilassa.
3. Lisää loput kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Siivilöi kastike ja anna jäähtyä hetki.
5. Kaada puolet kastikkeesta tarjoilukulhoon ja loppuosa broilerien päälle toiseen kulhoon. Anna broilerien marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa.
6. Valmista paksoisalaatin kastike sekoittamalla omenaviinietikka, öljy, sokeri ja inkivääri keskenään.
7. Kumoa maustuneet broileripalat siivilään, anna ylimääräisen kastikkeen valua pois ja pujota palat varrastikkuihin.
8. Grillaa vartaat grillissä mehukkaan kypsiksi.
9. Grillaa samalla myös neljään osaan pitkittäin leikatut paksoit. Paksoita ei tarvitse kypsentää kovin kauaa.
10. Sivele grillauksen jälkeen salaattikastiketta lämpimille paksoille ja nosta ne tarjoiluvadille.
11. Leikkaa retikoista veitsellä hyvin ohuita viipaleita ja nostele ilmavasti tarjoiluvadille. Suikaloi huuhdellut sokeriherneet. Koristele annos sokeriherneillä, tuoreilla yrteillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Viinisuositus

Carrington Vintage Brut 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Australia
9,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä