viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Filippiiniläiset kanavartaat

20.06.2018 Alex Nurmi + Kuva Sami Repo + Tyyli Juuli Hakkarainen

Filippiiniläisissä kanavartaissa maistuu adobo-kastike, jonka sielu on soijakastikkeen, etikan ja valkosipulin herkullinen yhdistelmä. Yllätä ja tarjoa vartaat grillatun paksoisalaatin sekä kuohuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4–6 annosta

1h + 2 h marinoitumiseen

gluteeniton, maidoton, munaton

*

1 kg broilerin paistileikettä

12 varrastikkua

*

Adobo-kastike:

1 iso salottisipuli

10 valkosipulinkynttä

1/2 dl seesamiöljyä

2 dl soijakastiketta (gluteeniton)

2 dl inkiväärivalkoviinietikkaa

1/2 dl vettä

2 dl fariinisokeria

10 mustapippuria

4 kaffirlimen- tai laakerinlehteä

*

Paksoisalaatti:

1/2 dl omenaviinietikkaa

1/2 dl rypsiöljyä

1 tl sokeria

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

2–3 (200 g) paksoita (eli pinaattikiinankaali)

1/2 valko- tai vesimeloniretikka

50 g sokeriherneitä

1 dl krassia tai thaibasilikaa

2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohje

1. Poista paisteista mahdolliset luut ja paloittele broileri sopiviksi paloiksi vartaita varten.
2. Valmista kastike. Kuori sipulit. Leikkaa pieniksi paloiksi ja kuullota hetki seesamiöljyssä pienessä kattilassa.
3. Lisää loput kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Siivilöi kastike ja anna jäähtyä hetki.
5. Kaada puolet kastikkeesta tarjoilukulhoon ja loppuosa broilerien päälle toiseen kulhoon. Anna broilerien marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa.
6. Valmista paksoisalaatin kastike sekoittamalla omenaviinietikka, öljy, sokeri ja inkivääri keskenään.
7. Kumoa maustuneet broileripalat siivilään, anna ylimääräisen kastikkeen valua pois ja pujota palat varrastikkuihin.
8. Grillaa vartaat grillissä mehukkaan kypsiksi.
9. Grillaa samalla myös neljään osaan pitkittäin leikatut paksoit. Paksoita ei tarvitse kypsentää kovin kauaa.
10. Sivele grillauksen jälkeen salaattikastiketta lämpimille paksoille ja nosta ne tarjoiluvadille.
11. Leikkaa retikoista veitsellä hyvin ohuita viipaleita ja nostele ilmavasti tarjoiluvadille. Suikaloi huuhdellut sokeriherneet. Koristele annos sokeriherneillä, tuoreilla yrteillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Viinisuositus

Carrington Vintage Brut 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Australia
9,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Ruoan kanssa – pruuvissa neljä gastronomista oranssia

03.03.2025 Aino Tuomikoski

Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

28.02.2025 Teksti Heidi Kleemola + kuvat Santeri Stenvall, Antti Rastivo ja Simo Harrivaara

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä