fenkolikeitto

Fenkolikeitto & fenkoliavokadosalaatti

Kylmän fenkolikeiton kanssa nautittava salaatti kaipaa seuraansa reilun hapokkaan, pirteän ja eloisan viinin. Rieslingit ja sauvignon blancit, chenin blancit tai viileän ilmaston tammettomat chardonnayt toimivat erinomaisesti.

45 min
servings 4 annosta

23.02.2022 Resepti: Kalle Kiukainen Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Fenkolikeitto:

2 fenkolia

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tl fenkolinsiemeniä

oliiviöljyä

muutama oksa timjamia

2 dl valkoviiniä

vettä

suolaa ja pippuria

*

Fenkoli-avokadosalaatti:

2 fenkolia

2 avokadoa

½ kurkku

pieni pala inkivääriä

1 sitruunan mehu ja kuori

½ punttia minttua

2 rkl oliiviöljyä

pistaasipähkinöitä

suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Fenkolikeitto:

1. Pilko fenkolit ja sipulit ohuiksi paloiksi
2. Lämmitä pannu ja paahda hetki fenkolinsiemeniä
3. Lisää oliiviöljyä, fenkoli ja sipulit. Laske lämpöä ja kuullota pehmeiksi matalalla lämmöllä.
4. Lisää timjamit sekä valkoviini. Anna hetken hautua.
5. Lisää vettä niin, että kaikki pannulla oleva peittyy. Anna hauta 15–20 minuuttia.
6. Poraa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
7. Mausta suolalla sekä pippurilla. Siivilöi ja jäähdytä. Tarjoile fenkolikeitto kylmänä fenkoli-avokadosalaatin kanssa.

Fenkoli-avokadosalaatti:

1. Halkaise fenkolit ja leikkaa ohueksi mandoliinilla tai veitsellä. Nosta kulhoon.
2. Kuori avokadot ja kuutioi fenkolin sekaan.
3. Pese ja halkaise kurkku. Leikkaa kurkusta pitkittäin ohuita suikaleita kuorimaveistä käyttäen.
4. Raasta inkivääriä ja purista raasteesta mehua kasvisten sekaan.
5. Raasta joukkoon sitruunankuorta ja purista sekaan myös mehu.
6. Hienonna mintunlehdet ja nosta salaatin sekaan.
7. Lisää oliiviöljyä ja murskattuja pistaasipähkinöitä.
8. Mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita lopuksi hyvin.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla