Ainekset
Crème ninon:
1 l kanalientä
600 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)
50 g voita
1 rkl sherryä
2 dl samppanjaa
suolaa
*
Sahramitapioka:
50 g tapiokakuulia
vettä
sahramia
suolaa
sitruunavinaigrettea
*
Kampasimpukat & katkaravut:
4 kpl kampasimpukoita
suolaa & pippuria
öljyä
100 g katkarapuja
sitruunavinaigrettea
Valmistusohje
Crème ninon
1. Kuumenna kananliemi. Aja tehosekoittimessa sileäksi herneiden kanssa. Siivilöi kastikesiivilän läpi.
2. Poraa voi tehosekoittimella joukkoon.
3. Lisää sherry ja samppanja juuri ennen tarjoilua.
4. Mausta suolalla.
5. Koristele keitto sahrami-tapioka-kuulilla, kampasimpukoilla ja katkaravuilla. Tarjoa lämpimänä.
Sahramitapioka
1. Keitä tapioka kuulat kypsiksi sahramilla ja suolalla maustetussa vedessä.
2. Huuhtele tapioka kylmällä vedellä ja mausta sitruunavinaigrettella.
Vinkki! Voit halutessasi korvata tapiokakuulat esimerkiksi lohenmädillä.
Kampasimpukat & katkaravut
1. Pyörittele sulaneet katkaravut sitruunavinaigrettessa.
2. Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla.
3. Paista korkealla lämmöllä paistinpannussa rypsiöljyssä.