Crème ninon

Crème ninon, kampasimpukkaa & katkarapua

Crème ninon, paistettua kampasimpukka, katkaravut ja sahramitapioka kruunataan blanc de blanc -samppanjalla. Nautinnollista, eikö?

45 min

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Crème ninon:

1 l kanalientä

600 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)

50 g voita

1 rkl sherryä

2 dl samppanjaa

suolaa

*

Sahramitapioka:

50 g tapiokakuulia

vettä

sahramia

suolaa

sitruunavinaigrettea

*

Kampasimpukat & katkaravut:

4 kpl kampasimpukoita

suolaa & pippuria

öljyä

100 g katkarapuja

sitruunavinaigrettea

Valmistusohje

Crème ninon
1. Kuumenna kananliemi. Aja tehosekoittimessa sileäksi herneiden kanssa. Siivilöi kastikesiivilän läpi.
2. Poraa voi tehosekoittimella joukkoon.
3. Lisää sherry ja samppanja juuri ennen tarjoilua.
4. Mausta suolalla.
5. Koristele keitto sahrami-tapioka-kuulilla, kampasimpukoilla ja katkaravuilla. Tarjoa lämpimänä.

Sahramitapioka
1. Keitä tapioka kuulat kypsiksi sahramilla ja suolalla maustetussa vedessä.
2. Huuhtele tapioka kylmällä vedellä ja mausta sitruunavinaigrettella.

Vinkki! Voit halutessasi korvata tapiokakuulat esimerkiksi lohenmädillä.

Kampasimpukat & katkaravut
1. Pyörittele sulaneet katkaravut sitruunavinaigrettessa.
2. Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla.
3. Paista korkealla lämmöllä paistinpannussa rypsiöljyssä.

Samppanjasuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla