Ainekset
4 dl maitoa
1 1/2 dl kuohukermaa
100 g sokeria
1 vaniljatanko
4 munankeltuaista
3 munaa
150 g sokeria vuokia varten
Valmistusohje
Kiehauta maito, kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos. Sekoita keskenään keltuaiset ja kokonaiset munat. Yhdistä nämä kaksi seosta.
Paahda 150 g sokeria pannulla kauniin ruskeaksi, mutta varo polttamasta. Jaa sokeri annosvuokien pohjalle. Jaa täyte vuokiin paahdetun sokerin päälle. Täytä vuoat vain 2/3 täyteen, jotta saat ne kumottua helposti.
Kypsennä vanukkaat alle 100-asteisessa uunissa (97 astetta ) noin 1 tunti ja 15 minuuttia.
Tarkista, että vanukkaat ovat kypsyneet.
Jäähdytä vanukkaat jääkaapissa, irrota veitsen avulla reunoista ja kumoa lautaselle. Kaada vielä kaikki paahdettu sokeri vuoista pinnalle.