Crème Caramel

Kiehauta maito, kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos. Sekoita keskenään keltuaiset ja kokonaiset munat. Yhdistä nämä kaksi seosta. Paahda 150 g sokeria pannulla kauniin ruskeaksi, mutta varo polttamasta. Jaa sokeri annosvuokien pohjalle. Jaa täyte vuokiin paahdetun sokerin päälle. Täytä vuoat vain 2/3 täyteen, jotta saat ne kumottua helposti. Kypsennä vanukkaat alle […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 dl maitoa

1 1/2 dl kuohukermaa

100 g sokeria

1 vaniljatanko

4 munankeltuaista

3 munaa

150 g sokeria vuokia varten

Valmistusohje

Kiehauta maito, kerma, sokeri ja halkaistu vaniljatanko koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos. Sekoita keskenään keltuaiset ja kokonaiset munat. Yhdistä nämä kaksi seosta.

Paahda 150 g sokeria pannulla kauniin ruskeaksi, mutta varo polttamasta. Jaa sokeri annosvuokien pohjalle. Jaa täyte vuokiin paahdetun sokerin päälle. Täytä vuoat vain 2/3 täyteen, jotta saat ne kumottua helposti.

Kypsennä vanukkaat alle 100-asteisessa uunissa (97 astetta ) noin 1 tunti ja 15 minuuttia.

Tarkista, että vanukkaat ovat kypsyneet.

Jäähdytä vanukkaat jääkaapissa, irrota veitsen avulla reunoista ja kumoa lautaselle. Kaada vielä kaikki paahdettu sokeri vuoista pinnalle.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla