Ainekset
300 g tuoretta siikafileetä
1 sitruuna (kuori ja mehu)
2 rkl rypsiöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 sipuli
3 rkl lehtipersiljaa silputtuna
3 rkl tilliä silputtuna
*
Lisäksi:
1/2 dl puolukoita
blinejä (1–2 isoa tai 2–3 pientä bliniä per henkilö)
2 dl smetanaa tai kermaviiliä
Valmistusohje
1. Nypi ruodot pois siikafileistä ja leikkaa kala pieniksi paloiksi.
2. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu, sekoita molemmat kalan joukkoon. Lisää öljy. Mausta seos kuoritulla, murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Anna kalan raakakypsyä valkoiseksi 2–3 tuntia. Sekoita kerran kypsymisen aikana.
4. Kuori sipuli. Silppua sipuli ja yrtit. Lisää ne kalan sekaan. Ripottele halutessasi cevichen koristeeksi jäisiä puolukoita.
5. Tarjoa ceviche blinien ja smetanan tai kermaviilin kanssa.
Kuohuviinisuositus