viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Ceviche

15.01.2020 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Raikas ceviche on mainio pari rasvaisten blinien kanssa. Jäiset puolukat antavat siikacevichen makuun kirpeän puraisun.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g tuoretta siikafileetä

1 sitruuna (kuori ja mehu)

2 rkl rypsiöljyä

1 pieni valkosipulinkynsi

1 tl hienoa merisuolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

1 sipuli

3 rkl lehtipersiljaa silputtuna

3 rkl tilliä silputtuna

*

Lisäksi:

1/2 dl puolukoita

blinejä (1–2 isoa tai 2–3 pientä bliniä per henkilö)

2 dl smetanaa tai kermaviiliä

Valmistusohje

1. Nypi ruodot pois siikafileistä ja leikkaa kala pieniksi paloiksi.
2. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu, sekoita molemmat kalan joukkoon. Lisää öljy. Mausta seos kuoritulla, murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Anna kalan raakakypsyä valkoiseksi 2–3 tuntia. Sekoita kerran kypsymisen aikana.
4. Kuori sipuli. Silppua sipuli ja yrtit. Lisää ne kalan sekaan. Ripottele halutessasi cevichen koristeeksi jäisiä puolukoita.
5. Tarjoa ceviche blinien ja smetanan tai kermaviilin kanssa.

Kuohuviinisuositus

Kir-Yianni Paranga Sec

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Kreikka
9,63 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Fine diningia kotona: Kozeen Shiwanin silakkaceviche

time Created with Sketch.
12 maustumiseen h 30 min

Lue lisää

5 x kauden bliniresepti

05.01.2022 Viinilehden toimitus

Tuulahdus Chileä keittiöösi: kokkaa tortilloja ceviche-täytteellä ja korkkaa palkittu sauvignon blanc!

Kaupallinen yhteistyö

03.05.2021 Viinilehden toimitus

Itävaltalainen Riesling ja Grüner Veltliner maistuu suomalaisille

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä