Camembert-leipä

Parasta jaettuna. Maalaisleivän sisään sulatettu camembert-valkohomejuusto tarjoillaan juoksevan sulana kuohuviinin kanssa.

30 min
servings 4 annosta

19.12.2018 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

30 min

*

1 maalaisleipä

1 (300 g) camembert-valkohomejuusto

2 rkl oliiviöljyä

1 oksa rosmariinia

*

Lisäksi:

1/2 granaattiomena

(päärynä- tai omenalohkoja)

Valmistusohje

1. Leikkaa leivän kuoreen juustokiekon kokoinen aukko. Koverra aukosta leipää pois niin, että camembert-juustokiekko mahtuu kokonaan leivän sisälle. Revi koverretut leivänpalat suupalan kokoisiksi.
2. Poista valkohomejuuston kääreet ja aseta juustokiekko takaisin puiseen koteloon. Aseta camembert koteloineen leivän sisälle. Leikkaa camembertin pintaan pari viiltoa. Valuta päälle oliiviöljyä ja aseta päälle oksa rosmariinia. Nosta leipä leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Kuumenna leipää 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
4. Levitä uunipellille leivän sisältä revityt leipäpalat. Jatka paistamista vielä 5–7 minuuttia, kunnes valkohomejuusto on täysin sulanut ja leipäpalat paistuneet rapeiksi.
5. Leikkaa granaattiomena lohkoiksi ja irrota siemenet lohkojen kalvoista. Lisää granaattiomenan siemenet valkohomejuuston päälle.
6. Tarjoa camembert-leipä kuumana. Dippaile juuston joukkoon leivästä revittyjä leivänpaloja sekä halutessasi päärynä- ja omenalohkoja.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla