Ainekset
4 annosta
munaton
25 min
*
600 g silakkafileitä
1–2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
*
Täyte:
8 anjovisfileetä + tilkka lientä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl ranskankermaa
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl tilliä hienonnettuna
*
Leivitykseen:
1–2 munaa
2 dl pankojauhoja
*
Lisäksi:
voi-öljyseosta
tilli- ja ruohosipulisilppua
(mätiä)
Valmistusohje
1. Levitä silkkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Puserra päälle sitruunamehua ja mausta.
2. Murskaa anjoviksia haarukalla. Lisää joukkoon tilkka lientä, kuorittu ja raastettu valkosipuli sekä täytteen muut ainekset. Painele seosta puolille silakkafileistä. Nosta päälle loput fileet.
3. Riko muna(t) syvälle lautaselle. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kääntele pihvit ensin munassa, sitten jauhoissa.
4. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseosta. Paista pihvit parissa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi keskilämmöllä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi paistokertojen välillä.
5. Koristele valmiit pihvit yrttisilpulla ja halutessasi nokareella mätiä.