viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Caesarin silakkapihvit

01.10.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Caesarin silakkapihvien makumaailma on nimensä mukaisesti lainattu caesar-salaatista. Pihvien täytteenä on anjovista, parmesaania ja aavistus valkosipulia. Tarjoa pihvien kanssa ruskistetulla voilla höystettyä peruna-palsternakkamuuusia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

25 min

*

600 g silakkafileitä

1–2 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

*

Täyte:

8 anjovisfileetä + tilkka lientä

1 valkosipulinkynsi

2 rkl ranskankermaa

1 dl parmesaaniraastetta

3 rkl tilliä hienonnettuna

*

Leivitykseen:

1–2 munaa

2 dl pankojauhoja

*

Lisäksi:

voi-öljyseosta

tilli- ja ruohosipulisilppua

(mätiä)

Valmistusohje

1. Levitä silkkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Puserra päälle sitruunamehua ja mausta.
2. Murskaa anjoviksia haarukalla. Lisää joukkoon tilkka lientä, kuorittu ja raastettu valkosipuli sekä täytteen muut ainekset. Painele seosta puolille silakkafileistä. Nosta päälle loput fileet.
3. Riko muna(t) syvälle lautaselle. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kääntele pihvit ensin munassa, sitten jauhoissa.
4. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseosta. Paista pihvit parissa erässä kypsiksi ja kullanruskeiksi keskilämmöllä. Pyyhkäise pannu puhtaaksi paistokertojen välillä.
5. Koristele valmiit pihvit yrttisilpulla ja halutessasi nokareella mätiä.

Viinisuositukset

Panosta

Pihistä

Stellenrust Chenin Blanc Brut 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini
10,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä