Suolasitruuna ja burrataan

Burrataa ja suolasitruunaa

Suolasitruunasta käytetään ensisijaisesti kuori, mutta myös hedelmäliha tuo upeaa aromaattisuutta patoihin, dippeihin ja marinadeihin. Muista huomioida ruoan maustamisessa sitruunan suolaisuus.

18.04.2023 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Burrataa

suolasitruunan kuorta

timjaminlehtiä

oliiviöljyä

hunajaa

mustapippuria

Valmistusohje

Suolasitruuna:

1. Leikkaa huolellisesti pestyt sitruunat neljään osaan niin, että lohkot ovat kannassa kiinni. Lusikoi sisälle 1 rkl suolaa ja litistä sitruunat puhtaalla kauhalla purkkiin yksi kerrallaan. Lisää sitruunoiden väliin aina ½ rkl suolaa.
2. Jätä purkki viikoksi huoneenlämpöön ja kääntele välillä, päästä ensimmäisenä päivänä painetta ulos. Siirrä sitten jääkaappiin. Suolasitruunat valmistuvat noin kuukaudessa.

Huom! Sitruunoiden tulee peittyä mehuun, joten varaa pari ylimääräistä sitruunaa mehua varten. Kellujat kesytät näin: kaada karkeaa merisuolaa pakastepussiin, sulje ja laita painoksi sitruunoiden päälle. Suosi luomusitruunoita ja puhdistamatonta harmaata merisuolaa. Älä päästä purkkiin bakteereja: muista hyvä säilöntähygienia ja ota sitruunoita aina puhtaalla ottimella.

Burrataa ja suolasitruunaa:

1. Aseta burrata tarjoiluastiaan
2. Lisää burratan päälle suolasitruunan kuorta, timjaminlehtiä, loraus oliiviöljyä, hunajaa ja mustapippuria

 

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla