Ainekset
1,5 kg naudan paistia
1 plo (0,75 l) punaviiniä
2–3 rkl voita
200 g pekonia
10 salottisipulia
200 g herkkusieniä
4 tuoretta timjaminoksaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl vehnäjauhoja
4 dl tomaattimurskaa
2 dl vettä
ripaus cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
*
Lisäksi:
Paahdettuja perunoita (jauhoinen lajike)
Valmistusohje
1. Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti välillä sekoittaen.
2. Siivilöi lihat punaviinistä, ota punaviini talteen.
3. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
4. Viipaloi pekonit suikaleiksi. Kuori salottisipulit. Putsaa ja puolita herkkusienet.
5. Ruskista paistinpannulla, pekonit, kokonaiset sipulit ja sienet. Valuta pannulta ylimääräinen pekonirasva pois.
6. Lisää pataan lihojen sekaan tomaattipyree ja kuumenna hetki. Sirottele päälle vehnäjauhot. Kaada pataan punaviini ja sekoita, kunnes jauhot ja punaviini muodostavat tasaisen liemen.
7. Lisää sekaan pekonit ja kasvikset, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1,5 tuntia. Sekoita välillä.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunan kanssa.
Vinkki: Burgundinpata vain paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä.
Viinisuositus: