viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Burgundinpata

04.02.2021 Reseptit Antti Vahtera + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
3-4 h
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Burgundinpata on ranskalainen pehmeän makuinen kotiruokien kuningas, joka maistuu kesät talvet.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1,5 kg naudan paistia

1 plo (0,75 l) punaviiniä

2–3 rkl voita

200 g pekonia

10 salottisipulia

200 g herkkusieniä

4 tuoretta timjaminoksaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl vehnäjauhoja

4 dl tomaattimurskaa

2 dl vettä

ripaus cayennepippuria

mustapippuria

suolaa

*

Lisäksi:

Paahdettuja perunoita (jauhoinen lajike)

Valmistusohje

1. Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti välillä sekoittaen.
2. Siivilöi lihat punaviinistä, ota punaviini talteen.
3. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
4. Viipaloi pekonit suikaleiksi. Kuori salottisipulit. Putsaa ja puolita herkkusienet.
5. Ruskista paistinpannulla, pekonit, kokonaiset sipulit ja sienet. Valuta pannulta ylimääräinen pekonirasva pois.
6. Lisää pataan lihojen sekaan tomaattipyree ja kuumenna hetki. Sirottele päälle vehnäjauhot. Kaada pataan punaviini ja sekoita, kunnes jauhot ja punaviini muodostavat tasaisen liemen.
7. Lisää sekaan pekonit ja kasvikset, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1,5 tuntia. Sekoita välillä.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunan kanssa.

Vinkki: Burgundinpata vain paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä.

Viinisuositus:

Chapoutier Rasteau 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Rhône
19,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lämmittävä burgundinpata

time Created with Sketch.
3 h 30 min
Munaton Liharuoka
Pääruoka

Tumma kanipata

Maidoton Liharuoka

Lue lisää

Huippupunaviini ja lammas-sienipata – syksyn kutkuttavin makupari!

Kaupallinen yhteistyö

11.10.2021 Viinilehden toimitus

Villapaitoja, viiden tähden ripassoa ja vegepataa

Kaupallinen yhteistyö

04.10.2021 Viinilehden toimitus

Zinfandel on pataruokien luottokumppani

13.09.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä