viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Burgundin lihapata

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi. Viipaloi pekonit suikaleiksi ja ruskista kokonaisten sipuleiden ja puolitettujen herkkusienien kanssa paistinpannulla. Valuta pekonin rasva pois. Lisää pekoni, sipulit ja herkkusienet lihojen sekaan pataan tomaattipyreen kanssa ja kuumenna hetki. Sirottele vehnäjauhoja päälle. Lisää punaviini ja sekoita, kunnes jauhot tasaantuneet […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1,5 kg naudan paistia

200 g pekonia

10 salottisipulia

200 g herkkusieniä

4 tuoretta timjaminoksaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl vehnäjauhoja

1 pullo punaviiniä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi. Viipaloi pekonit suikaleiksi ja ruskista kokonaisten sipuleiden ja puolitettujen herkkusienien kanssa paistinpannulla. Valuta pekonin rasva pois. Lisää pekoni, sipulit ja herkkusienet lihojen sekaan pataan tomaattipyreen kanssa ja kuumenna hetki. Sirottele vehnäjauhoja päälle. Lisää punaviini ja sekoita, kunnes jauhot tasaantuneet punaviiniin. Lisää sekaan mausteet, 2 dl vettä ja anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Sekoita välillä. Tarkista vielä maku. Tämä ruoka paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä. Tarjoile jauhoisen perunan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä