viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Burgundin lihapata

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi. Viipaloi pekonit suikaleiksi ja ruskista kokonaisten sipuleiden ja puolitettujen herkkusienien kanssa paistinpannulla. Valuta pekonin rasva pois. Lisää pekoni, sipulit ja herkkusienet lihojen sekaan pataan tomaattipyreen kanssa ja kuumenna hetki. Sirottele vehnäjauhoja päälle. Lisää punaviini ja sekoita, kunnes jauhot tasaantuneet […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1,5 kg naudan paistia

200 g pekonia

10 salottisipulia

200 g herkkusieniä

4 tuoretta timjaminoksaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl vehnäjauhoja

1 pullo punaviiniä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi. Viipaloi pekonit suikaleiksi ja ruskista kokonaisten sipuleiden ja puolitettujen herkkusienien kanssa paistinpannulla. Valuta pekonin rasva pois. Lisää pekoni, sipulit ja herkkusienet lihojen sekaan pataan tomaattipyreen kanssa ja kuumenna hetki. Sirottele vehnäjauhoja päälle. Lisää punaviini ja sekoita, kunnes jauhot tasaantuneet punaviiniin. Lisää sekaan mausteet, 2 dl vettä ja anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1 ½ tuntia. Sekoita välillä. Tarkista vielä maku. Tämä ruoka paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä. Tarjoile jauhoisen perunan kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä