Ainekset
600 g naudan ulkofileetä
½ l pieniä kantarelleja
1–2 rkl öljyä
2 kevätsipulia
2 rkl riisiviinietikkaa
1–2 tl soijaa
(sormisuolaa)
paahdettuja seesaminsiemeniä
korianteria hienonnettuna
*
Marinadi:
4 rkl soijaa
1 rkl vettä
2 rkl seesamöljyä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaaminen helpottuu, kun jäädytät lihan ensin pakastimessa kohmeiseksi.
2. Mittaa marinadiainekset kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kulhoon lihaviipaleiden päälle. Anna maustua noin 2 tuntia.
3. Puhdista sienet. Paista niitä pannulla öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Lisää kevätsipulit ja paista hetki. Mittaa pannulle riisiviinietikka ja soija. Kiehauta.
4. Valuta lihaviipaleet marinadista ja pyyhi enimmät nesteet pois talouspaperilla. Paista viipaleet nopeasti kolmessa erässä erittäin kuumalla, öljyllä sipaistulla valurautapannulla.
5. Siirrä viipaleet kuumennetulle vadille. Mausta tarvittaessa ripauksella sormisuolaa. Lisää päälle seesaminsiemenet ja kantarellit, viimeistele korianterilla.
Viinisuositus
Rosee:
Valkoinen: