viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Brunssi uunipellillä

17.04.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
3 annosta

Brunssi ja kuohuviini: täydelliset yhdessä. Kätevä brunssiruoka syntyy yhden pellin taktiikalla. Annosta on helppo kasvattaa, jos brunssivieraita on enemmän.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1–2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

200 g herkkusieniä

1 rkl öljyä

1 tl rakuunaa tai oreganoa, kuivattua

1/2 tl mustapippuria

1/2 tl suolaa

250 g varsiparsakaalia

2–3 viipaletta hiivaleipää

öljyä

100 g pehmeää vuohenjuustoa tai fetaa

4 munaa

sormisuolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
2. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla, kunnes sienet saavat vähän väriä. Mausta seos yrttimausteella, mustapippurilla ja suolalla ja siirrä ainekset uunipellille.
3. Puolita isoimmat varsiparsakaalit, sivele öljyllä. Levitä parsakaalit pellille muiden kasvisten päälle.
4. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja edelleen kolmioksi. Sivele leiville öljyä ja lisää leipäpalat pellille.
5. Laita pelti 200-asteiseen uuniin 7 minuutiksi.
6. Ota pelti uunista ja tee ainesten väleihin tilaa munille. Valuta munat varovasti pellille. Murenna päälle juusto.
7. Jatka kypsennystä, kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet. Mausta munat kevyesti sormisuolalla ja pippurilla. Tarjoa brunssiruoka lämpimänä tai haaleana.

Viinisuositukset

Bestheim Grand Prestige Crémant d'Alsace Brut 2014

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Alsace
21,48 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Majoneesimunat

time Created with Sketch.
30 min
Pikkusyötävä
Pääruoka

Vihreä shakshuka

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Helppo ja herkullinen vegebrunssi + kuohuviinit

08.02.2022 Reseptit ja tyyli: Teresa Välimäki Kuvat: Laura Riihelä

Uudenvuoden tarjottavat: illan bileet ja aamun brunssi

20.12.2021 Viinilehden toimitus

Raikas kuohuviinicocktail poksauttaa uudenvuoden juhlat käyntiin – maistuu myös brunssilla!

20.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä