viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Broilerinrinta ja voi-valkoviinikastike

26.06.2012 Antti Vahtera

Mureaa broilerinrintaa purjon ja klassisen voi-valkoviinikastikkeen kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 broilerinrintaa

2 purjoa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

valkopippuria myllystä

suolaa

Voikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

1 salottisipuli

100-150 g suolatonta voita

valkopippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

(suolaa)

Valmistusohje

1. Pariloi luuttomat broilerinrinnat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi.
2. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sivele nahan päälle hunajaa.
3. Viipaloi purjo renkaiksi ja nosta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä purjot nopeasti jäisessä vedessä maun ja kauniin värin säilyttämiseksi.
4. Kypsennä rintafileitä uunissa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa ne viipaleiksi ja nosta lautaselle kuivattujen, voissa lämmitettyjen purjorenkaiden päälle. Lisää lautaselle vielä runsaasti voikastiketta.

Voikastike

1. Silppua salottisipuli ja keitä hiljalleen valkoviinissä kunnessa sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon kunnes jäljellä on noin 2 / 3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Haudutetut purjot ja kaprisvinegretti

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Chinese sticky wings – kiinalaiset kanansiivet

time Created with Sketch.
45 min
Kanaruoka
Pääruoka

Rustiikkinen kana-papukeitto

time Created with Sketch.
3 h 40 min
Gluteeniton Kanaruoka

Lue lisää

TOP 5: Raikkaat kevätviinit

06.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + Kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden valkoviini on palkittu! Lumoava viini yllätti

04.03.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Faktat haltuun: Pouilly-Fuissé ja Pouilly-Fumé

22.01.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä