Ainekset
4 broilerinrintaa
2 purjoa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
valkopippuria myllystä
suolaa
Voikastike
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 salottisipuli
100-150 g suolatonta voita
valkopippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
(suolaa)
Valmistusohje
1. Pariloi luuttomat broilerinrinnat oliiviöljyssä pannulla rapeiksi.
2. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sivele nahan päälle hunajaa.
3. Viipaloi purjo renkaiksi ja nosta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä purjot nopeasti jäisessä vedessä maun ja kauniin värin säilyttämiseksi.
4. Kypsennä rintafileitä uunissa noin 10-15 minuuttia. Leikkaa ne viipaleiksi ja nosta lautaselle kuivattujen, voissa lämmitettyjen purjorenkaiden päälle. Lisää lautaselle vielä runsaasti voikastiketta.
Voikastike
1. Silppua salottisipuli ja keitä hiljalleen valkoviinissä kunnessa sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon kunnes jäljellä on noin 2 / 3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen.