viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Bouillabaisse

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 silputtua sipulia

1 pieni silputtu purjo

1 pieni fenkoli silputtuna

4 murskattua valkosipulin kynttä

8 tomaattia karkeasti kuutioiksi leikattuna

1 dl tomaattisosetta

2 l vettä

1 l simpukkalientä

pieni puntti persiljaa

2 timjaminoksaa

1 laakerinlehti

ripaus sahramia

500 g pientä rantakalaa, (ahven, kuha, kampela)

mustapippuria myllystä

suolaa

Rouille

1 keiton joukossa kypsäksi kiehunut peruna

1 punainen paprika

1 pieni punainen silputtu chili

5 murskattua valkosipulin kynttä

1 dl silputtua tuoretta basilikaa

½ tl tuoretta timjamia

1 dl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto kuumana paahdetun leivän ja rouillen kanssa.

Rouille

Kuutioi paprika ja kiehauta kattilassa pehmeäksi pienessä tilkassa vettä. Lisää chili ja murskattu peruna. Kuumenna hetki ja jäähdytä. Laita paprikaseos ja mausteet tehosekoittimeen. Lisää öljy sekaan juoksevana nauhana koko ajan koneella voimakkaasti sekoittaen. Tämän voit tehdä myös huhmareessa sileäksi sekoittaen. Tarjoile kuuman keiton kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä