viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Blinit ja mätiä

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita maidon joukkoon jauhot, suola ja keltuaiset. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa muutaman tunnin ajan. Taikinan noustua sekoita joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Paista lettupannussa kirkastetussa voissa pieniä rapeita blinejä. Tarjoile mädin kera. Sekoita mäti, smetana ja sipuli tahnaksi. Koristele tillillä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 dl vehnäjauhoja

1 dl tattarijauhoja

2 dl kädenlämpöistä maitoa

25 g hiivaa

1 tl suolaa

2 munankeltuaista

2 munanvalkuaista

loraus kirkasta viinaa

 

100 g muikun tai siian mätiä

1 dl smetanaa

1 punasipuli silputtuna

tilliä

Valmistusohje

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita maidon joukkoon jauhot, suola ja keltuaiset. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa muutaman tunnin ajan. Taikinan noustua sekoita joukkoon kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Paista lettupannussa kirkastetussa voissa pieniä rapeita blinejä. Tarjoile mädin kera.

Sekoita mäti, smetana ja sipuli tahnaksi. Koristele tillillä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä