viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Blinit

02.01.2018 Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

Blinien maun salaisuus on tattarijauhot. Kullankeltaisen ulkonäon takaa paistamiseen käytetty voi, jota on turha säästellä. Viinien suhteen blini on kaikkijuomainen. Lisukkeet lopulta määrittävät, täytetäänkö lasi kuplilla vai ilman.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

noin 30 pientä

*

1/2 pkt (25 g) tuorehiivaa

4 dl täysmaitoa

voita

2 1/2 dl tattarijauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 keltuaista

2 dl ruokajogurttia

4 rkl voisulaa

1 dl olutta

1 tl suolaa

1/4 tl sokeria

3 valkuaista

*

Paistamiseen:

voita

*

Mätilisuke:

mätiä

sipulisilppua

smetanaa

*

Savuporolisuke:

savuporomurua tai viipaleita

mauste- tai suolakurkkuja

hunajaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot.
3. Anna taikinan kohota noin 4 tuntia.
4. Lisää keltuaiset, jogurtti, voisula, olut, suola ja sokeri. Sekoita.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
6. Paista blinit voissa keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla.
7. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy.
8. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Bliniviinisuositus

Rotari Gran Rosé Brut 2014

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Italia
15,48 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Viinipodi: Jakso 3 – Ilkka Sirén ja mielenkiintoiset viinialueet 2025

15.01.2025 Anna-Kaisa Karppinen

Alkon uutuudet – uutuusviinit talvikauteen

15.01.2025 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä