Ainekset
noin 30 pientä
*
1/2 pkt (25 g) tuorehiivaa
4 dl täysmaitoa
voita
2 1/2 dl tattarijauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
2 dl ruokajogurttia
4 rkl voisulaa
1 dl olutta
1 tl suolaa
1/4 tl sokeria
3 valkuaista
*
Paistamiseen:
voita
*
Mätilisuke:
mätiä
sipulisilppua
smetanaa
*
Savuporolisuke:
savuporomurua tai viipaleita
mauste- tai suolakurkkuja
hunajaa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot.
3. Anna taikinan kohota noin 4 tuntia.
4. Lisää keltuaiset, jogurtti, voisula, olut, suola ja sokeri. Sekoita.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
6. Paista blinit voissa keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla.
7. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy.
8. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.