viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

BBQ-possuleivät

03.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leino

Grilliruoka ja olut tekevät kesän. Heittäydy mukaan ja kokeile grillattuja bbq-possuleipiä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton

45 min + grillaus

*

600 g Iberico-porsaankassleria

savuolut-bbqkastiketta (ohje alla)

suolaa

mustapippuria

*

Savuolut-bbqkastike:

1 rkl oliiviöljyä

1 salottisipuli

4 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

3/4 dl ruokokidesokeria

170 g (noin 1 dl) tomaattipyreetä

5 dl savuolutta (esim. Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen)

1 dl worcestershire-kastiketta

1/2 dl hunajaa

1 1/2 dl vettä

sormisuolaa

mustapippuria

*

Mehustettu punasipuli:

1 iso punasipuli

1/2 tl sherryviinietikkaa

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

*

Lisäksi:

4 ciabatta-sämpylää

4 viipaletta cheddaria (kypsytettyä)

rukolaa

Valmistusohje

1. Valmista savuolut-bbqkastike. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Kuullota sipuleita ja chiliä oliiviöljyssä pienessä kattilassa.
3. Lisää ruokokidesokeri ja anna karamellisoitua hiukan.
4. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää savuolut, worcestershire-kastike, hunaja ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kokoon, kunnes se on sakeaa ja maut ovat voimakkaat.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Kaada kastike tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Jäähdytä kastike.
7. Valmista mehustettu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita.
8. Nosta sipulit kannelliseen rasiaan, mausta sherryviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sulje kansi, ravista kevyesti. Anna sipulin mehustua vähintään 10 minuuttia.
9. Ota kassler puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Sivele lihan pintaan BBQ-kastiketta.
10. Grillaa porsaaseen kaunis väri grillissä suoralla lämmöllä. Siirrä liha epäsuoraan lämpöön ja grillaa kypsäksi sivellen välillä BBQ-kastikkeella.
11. Mausta kypsä liha pippurilla ja suolalla. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 10 minuuttia.
12. Halkaise sämpylät ja lämmitä nopeasti grillissä.
13. Kokoa leivät. Sivele sämpyläpohjat BBQ-kastikkeella, nosta päälle mehustettua punasipulia. Leikkaa kassler poikkisyin neljään osaan. Nosta lihat sämpylöiden väliin. Aseta lihan päälle cheddaria ja rukolaa, ennen kansisämpylöitä. Tarjoa heti.

Vinkki: BBQ-kastike säilyy hyvin jääkaapissa. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen käyttöä.

Olutsuositus:

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä