viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Baskilainen kalakeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota silputtu sipuli kasarissa. Lisää pilkottu paprika, tomaattimurska ja valkosipuli ja hauduta hetki. Lisää valkoviini, kanaliemi ja mausteet. Keitä noin puoli tuntia alhaisella lämmöllä. Paloittele kana ja kala. Pyörittele palat ensin suolalla ja valkopippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitetyt palat nopeasti 160 C öljyssä. Soseuta keitto tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Tarkistaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pieni ahven- tai kuhafilee

1 pieni kanan rintafilee

50 g kuorittuja katkarapuja

10-15 sinisimpukkaa

4 punaista paprikaa

4 salottisipulia

5 dl tomaattimurskaa

8 valkosipulin kynttä

1,5 l kanalientä

5 dl kuivaa valkoviiniä

3 rkl oliiviöljyä

1 dl hakattua persiljaa

1 tl timjamia

1 tl tabascoa

valko- ja mustapippuria myllystä

cayennepippuria

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli kasarissa. Lisää pilkottu paprika, tomaattimurska ja valkosipuli ja hauduta hetki. Lisää valkoviini, kanaliemi ja mausteet. Keitä noin puoli tuntia alhaisella lämmöllä.

Paloittele kana ja kala. Pyörittele palat ensin suolalla ja valkopippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista leivitetyt palat nopeasti 160 C öljyssä.

Soseuta keitto tehosekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Tarkistaa maku. Keiton pitää olla tulista. Lisää lopuksi keittoon katkaravut, sinisimpukat ja friteeratut kalan- ja kananpalat.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä