Ainekset
4 annosta
*
1 nipppu tai ruukku basilikaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
8-10 nipppua Pappardelle-pastaa
1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna
1 dl pecorino-juustoraastetta
tuoreita basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Ryöppää basilikan lehtiä pari sekuntia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä nopeasti kylmän veden avulla. Purista basilikasta vesi pois.
2. . Soseuta basilika, öljy ja suola tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai suolaa.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Valuta kypsä pasta ja mausta basilikaöljyllä.
5. Ripottele pastan päälle raastettua juustoraastetta, paahdettuja pinjansiemeniä ja basilikanlehtiä.
Vinkki:
Nauti basilikapasta kasvis-tattiragout’n tai pariloidun vasikanmaksan kanssa tai sellaisenaan.