Ainekset
noin 600 g tuoreita simpukoita (esim. sini-, hieta- tai mantelisimpukoita tai sekoitus)
1 sipuli
1 pkt (n. 300g) kuningaskatkarapuja (pakaste, sulatettuna jääkaapissa yön yli)
1 ruukku korianteria
½ dl oliiviöljyä
1 tlk (400 g) kuorittuja tomaatteja
2 dl valkoviiniä
4 dl puuroriisiä
1 l kalalientä
2 dl vettä
suolaa
1 sitruuna
*
Tarjoiluun:
chilirouhetta
sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Pese simpukat juoksevalla kylmällä vedellä. Poista parrat ja heitä pois rikkinäiset tai ne, jotka eivät sulkeudu pöydän pintaan kopautettaessa. Laita simpukat jääkaappiin odottamaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Irroita kuningaskatkarapujen päät. Huuhtele päät ja pyrstöt.
4. Hienonna korianterin varret, säästä lehdet riisin viimeistelyyn.
5. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita ja rapujen päitä öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 min.
6. Lisää kuoritut tomaatit. Nosta lämpöä ja anna kiehua kunnolla, tomaattien neste saa haihtua.
7. Kun neste on haihtunut lähes kokonaan, lisää valkoviini ja kiehauta.
8. Ongi rapujen päät pois kattilasta. Lisää riisi ja korianterin varsisilppu. Keitä muutama minuutti sekoitellen.
9. Kaada kattilaan lopuksi kalaliemi ja vesi, kiehauta. Anna riisin porista mukavan rauhallisesti noin 15 minuuttia. Sekoita tasaisin väliajoin.
10. Mausta liemi suolalla. Lisää simpukat ja ravut, sekoita. Anna porista kannen alla pari minuuttia.
11.Lopuksi purista riisiin sitruunamehua ja koristele kourallisella korianterinlehtiä. Tarjoile äyriäisriisi chilirouheen ja sitruunalohkojen kanssa.